11. 3. 2008

Mezitím

Nových příspěvků od začátku roku není mnoho, o to více se však děje v zákulisí. Za prvé jsme se konečně sešli na Magistrátu města Brna s těmi správnými lidmi, kteří mají na starosti strategii města Brna. Její nová verze byla schválena koncem června a my tu budeme sledovat, jak probíhá (příprava) její realizace.

Náš tým rozšířil Petr Marčišák, který převzal po Markétě Poláškové správu weblogu a koordinaci aktivit Brnopolis. Je také zapojen do International Students Club a brzy jej tu představí. Připravuje s námi i nový design Brnopolis, který by se měl objevit do konce března.

Chceme, aby tu častěji přibývaly příspěvky v angličtině od cizinců, kteří v Brně trvale působí. Snad se to už začíná dařit. Pokud víte o dalších cizincích, kteří by měli chuť se podělit o svoje názory na Brno, dejte prosím vědět.

Právě připravujeme druhé setkání OpenCoffee se zaměřením právě na expats, cizince v Brně. Bude se konat 26. března a spolupracujeme na něm mj. s Ratneshem Mathurem, který v Brně založil a několik let vedl pobočku mezinárodní firmy Infosys. Můžete reagovat na jeho příspěvek nebo se přihlásit do skupiny Brno Bums, kterou založil na Facebooku.

Nezapomeňme, Brnopolis už není jen weblog. Stává se komunitou, která chce Brno měnit.

2 komentáře:

Jan Horna řekl(a)...

Napadá mě jedna idea k větší viditelnosti webu či blogu Brnopolis.eu. Což takhle to nějak propojit s novým regionálně zaměřeným zpravodajstvím iDnesu?? Je to staré pár dnů: http://zpravy.idnes.cz/brno.asp?

Petr Marčišák řekl(a)...

Ano, díky.Pracuji na seznamu webů, které bych rád následně oslovil s nabídkou spolupráce,prolinkování apod. Brno.idnes.cz je samozřejmě jeden z nich. Čekáme aktuálně akorát na novou grafiku, abychom jim web mohli prezentovat ve slušivějším hávu, než se stávající šablonou. Každopádně budu rád za jakékoliv nápady a podměty na weby,místa či projekty, které by byly vhodné k navázání spolupráce ze strany Brnopolis.