2. 6. 2008

Všechny barvy Babylonfestu

Od 12. do 15. června budeme mít v Brně nový multikulturní festival - Babylonfest. Koncerty na Moravském náměstí a na nádvoří Špilberku i Staré radnice, divadelní hra, autorské čtení, dokumentární filmy.

Pokud vám nic neříkají kapely jako Haydamaky, Yellow sisters nebo Mango Molas, podívejte se na jejich klipy z YouTube a MySpace nebo si poslechněte ukázky na jejich webech. Odkazy najdete přímo v programu festivalu.

Když Ostrava začínala s Colours, kdo by si pomyslel, že se z festivalu stane jedna z nejuznávanějších akcí world music v ČR, pokud ne v celé střední Evropě. Proč by se něco podobného nemohlo podařit v Brně, kde se mísí slovanská hudební tradice s podunajskými vlivy východu i západu? Místní hudební scéna proslulá undergroundem z 80. let by si něco takového zasloužila.

Babylonfest bude v neděli zakončen společenským setkáním, pro které s Brnopolis chystáme další sraz brněnských expats. O tom příště.

2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Mr. Joyous, I'd be pleased to assist in any way I can -- to perhaps provide you with some unique perspectives from the Golden Town -- the so-called "capital" of the Czech Republic -- even though we know Moravians ROCK much better than Czechs do, not to mention their ladyfolk are sweeter and more "feminine" (if you're looking for specifics, I can gladly supply details, please get to me offline)...how can I possibly be of help in this case?

Signed,
Adam Daniel Mezei
Golden City, Cesko

Vlastimil Veselý řekl(a)...

Thanks for your special offer, Adam :) I would be enough if you told expats related to Brno to look here for more info. For example about the Brno expats meeting on June 15...