20. 10. 2008

Jsme obětí východní mafie nebo vlastní neschopnosti?

Jistě jste si všimli, že v Brně - městě špičkových informačních technologií - jde většina veřejných hodin špatně, nebo nejdou vůbec.
Pamětnící se mohou domnívat, že v Brně řádí mafie Rádia Jerevan, jehož "hlášení přesného času" jsme si říkávali školní ruštinou jako dobrý vtip: " pip pip pip pip pip pip - tóčno vosem časov, maximáľno vósem dvadcať."

Obávám se ale, že to není zásluhou mafie a že to ani není moc k smíchu. Vzdor marketingovým materiálům o nadprůměrné vzdělanosti Brňanů, které město šíří ve světových jazycích na křídovém papíře, nás ty pomatené rafičky totiž prezentují jako společnost, která buď neumí s tak složitým mechanismem jako jsou elektrické hodiny zacházet, nebo jí prostě nezáleží na tom, kolik je vlastně hodin a zjevně se také nestydí zveřejňovat nepravdivé a zavádějící informace.

Domníváte se, že by s tím skupina kreativních lidí dokázala něco udělat?
Možná by se do toho mohly vložit školní děti...

2 komentáře:

Richard Lank řekl(a)...

Krasny postreh. Ta nespolehlivost verejnych hodin tu pretrvava uz od bolsevika.
Mimochodem, hodiny na Ceske jsou kultovnim setkavacim mistem a tudiz by mely byt prave ony ty nejpresnejsi. Co udelat maly pruzkum, kde jsou v Brne dalsi klasicka mista srazu. Nebo v jinych mestech. Napr v Sumperku se setkavaji u sovy, coz je socha v parku.

Petr Marčišák řekl(a)...

Já si vzpomínám, že jeden čas veřejné hodiny sloužily jako reklama na nějakou reklamu na Oskara. Výhodu to mělo tu, že všechny jely dobře. Takže ať si je klidně do pařátů vezmou nějací reklamní kreativci, ale ať nám ukazují přesný čas.