22. 5. 2009

Jižní centrum - co s ním?

Původně se mělo jednat pouze o příspěvek do diskuse, kterou vyvolala Eva Staňková svým článkem „Hledají se vizionáři pro Jižní centrum“. Rozepsaný komentář se však brzy změnil v zárodek článku a než se zárodek stačil rozvinout, složitost celé problematiky se rozprostřela do takové šíře, že vzniká malý seriál článků, které jednoduše vysvětlují, proč Jižní centrum vzniká a co bude jeho obsahem.

Uvedený text jsem našel na stránkách společnosti Jižní centrum Brno, která, jak se praví v profilovém odkazu, byla založena roku 1994 městem Brnem, jako 100% akcionářem, za účelem přípravy a řízení realizace projektu Jižní centrum.

S hrůzou jsem zjistil, že rozvoj Jižního centra mi svou dlouhodobostí zatím splýval s přesunem nádraží, rychlostními silnicemi, cyklostezkami nebo čistou přehradou, tudíž s věcmi, které by jednou sice měly existovat, kterých se však vzhledem k mnoha realizačním obtížím nebo k různostem názorů stejně asi nedožiji. Navíc se mi do mysli vkrádala myšlenka, že mi je osud nového centra celkem lhostejný, neboť jsem docela spokojený s centrem stávajícím a třeba do Vaňkovky jezdím nakupovat pouze mezi osmou a devátou večer, kdy se počet návštěvníků redukuje na únosnou míru.

Abych napravil svou tímto přiznáním pošramocenou pověst správného Brňana, napsal jsem heslo „jižní centrum brno“ do vyhledávače a ten mě nasměroval přímo na stránky výše uvedené společnosti, kde je zveřejněn text, ve kterém jsem našel vytýčení hlavního cíle projektu Jižní centrum: jde o vytvoření podmínek pro další přirozený rozvoj města včetně dobudování moderní infrastruktury a služeb v dané části města a komfortního dopravního spojení s centry ostatních evropských regionů.

Rovněž jsem zde našel i zdůvodnění projektu. Jižní centrum vzniká, neboť vzhledem k současným nárokům a potřebám některých subjektů - sídla firem vyžadující moderní technologické zázemí, zastoupení regionálních, státních a evropských institucí, moderní nákupní a společenská centra spojená s bydlením - které nelze v dostatečné kapacitě umístit do historického jádra, ani do prostorově i architektonicky stabilizovaného území tzv. centrální zóny města, připravuje město Brno rozvojové území v sousedství historického jádra - tzv. Jižní centrum.

Cíl je tedy jasný a důvody taky, proč hledat nějaké vize? Nebo snad je cílů málo a důvody nepřesvědčivé? Seriál článků se zabývá tématy, která byla vypreparována z výše uvedených textů:

  • Co se skrývá za dobudováním komfortního dopravního spojení s centry evropských regionů?

  • Je zastavění Jižního centra nutné z hlediska přirozených podmínek pro rozvoj města?

  • Jakou moderní infrastrukturu a služby v dané části města potřebujeme dobudovat?

  • Na jaké regionální, státní a evropské instituce se můžeme v Jižním centru těšit?

  • Jaké moderní technologické zázemí vyžadují sídla firem?

  • Jak asi budou vypadat moderní nákupní a společenská centra spojená s bydlením, která nelze v dostatečné kapacitě umístit do historického jádra, ani do prostorově i architektonicky stabilizovaného území centrální zóny města?

V článcích se snažím podívat se na uvedené teze z různých hledisek a pokouším se přijít i s jinými originálními pohledy, aby bylo možné rozvinout další diskusi. Na první článek, zabývající se dopravním spojením s centry evropských regionů, se můžete těšit v následujících dnech.

Kam dál:




2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Naprosto jasnou vizi o jihu města mají jistě developerské společnosti s projekty jako Austerlitz Centrum (tři výškové budovy s byty, muzeem, hotelem), Titanium na Nových Sadech (5000 metrů čtverečních obchodních ploch a asi 400 parkovacích míst v podzemním podlaží), AT Tower u Heršpické (26 pater vysoký mrakodrap, z toho dvě na parkování, tři na bydlení, zbytek administrativní), brněnský AUpark (tři nadzemní podlaží a dvě podzemní, a to na zastavěné ploše 14 700 metrů čtverečních). Triniti vedle Vaňkovky už stojí (7000 m2 moderních kancelářských prostor, 1000 m2 obchodních ploch a 70 parkovacích stání ve dvou podzemních podlažích).
http://nesehnuti.blog.idnes.cz/c/144933/Ohlodany-kolac-brnensky-1dil.html#t2

Anonymní řekl(a)...

Bude-li odsun nádraží v horizontu několika let realizován, není na změnu koncepce využití území Jižního centra šance, protože prostor bude muset být krabicemi zastaven dříve, než na odsunutém nádraží vystoupí první cestující. Více zde: http://nesehnuti.blog.idnes.cz/c/145409/Ohlodany-kolac-brnensky-2dil.html#t2