5. 10. 2009

Přehled nekuřáckých podniků v Brně

Pokud hledáte restauraci, bar nebo kavárnu, kde by vás při posezení neobtěžoval kouř z cigaret, máte nyní možnost navštívit stránky brněnské radnice s přehledem nekuřáckých restaurací v Brně. Vznikl v rámci mezinárodního projektu Brno-Zdravé město, který má za cíl zlepšit kvalitu životních podmínek a zdraví obyvatel.

Aktuálně můžete vybírat z 41 podniků, které se zavázaly k vytvoření nekuřáckého prostředí v celém svém prostoru. Na webu můžete vybírat dle lokality nebo druhu provozovny a majitelé zde také najdou formulář, pomocí kterého mohou svůj podnik do seznamu přihlásit.

Služba iniciovaná Světovou zdravotnickou organizací je jistě užitečná, měl bych jen připomínku k vyhledávání. Chybí mi interaktivní mapa, kde by měl návštěvník možnost viděl, kde se která restaurace nachází. Např. s Google maps by to byla otázka pár hodin práce.

Jaký je váš osobní tip na příjemné posezení v nekuřáckém prostředí?

3 komentáře:

Jenda řekl(a)...

Jen bych rád podotkl, že podobný projekt již několik let spravuje brněnský zastupitel doktor Vlašín a jeho mapa mi přijde propracovanější a přidání jednodušší - stačí, když o restauraci napíše některý z návštěvníků.
http://www.vlasin.cz/Ekomapa.html

Markéta Polášková řekl(a)...

Já zase znám (a používám) tento odkaz: http://www.nekurackerestaurace.cz/

Unknown řekl(a)...

Je jen velice dobre ze vznikaji takove restaurace