28. 1. 2010

Brno multimediální

Nebojte, fotografie od brněnských cizinců nezapadly. Brzy se podíváme na ty vítězné a doufejme, že dojde i na uvažovanou výstavu. Pojďme si zatím posvítit na video složené z fotek, které tady pořídil v letech 2006-7 Polák Dariusz Sieczkowski. Stojí za to.




Když jsem tohle našel na YouTube, zajímalo mě, jaká další videa jsou na síti pro zájemce o studium, práci nebo jen návštěvu v Brně. V první řadě je tu oficiální prezentace města (13 min) - tady je její první část v angličtině.



Pokud si chcete pustit pokračování, je zde. A nebo si na oficiálním webu města vyberte verzi v dalších osmi jazycích. Tam najdete také fotogalerii a virtuální procházku Brnem.


A do třetice malá kuriozita - zrychlená jízda tramvají z konečné v Králově poli na Hlavní nádraží (začíná to v podstatě až v čase 0:30).




Předpokládám, že o dostupnosti Google Streetview v jižní části Brna už víte. Mrkněte, jestli vás náhodou nezachytili tam, kde neměli, a pomalu vyhlížejte Google vozítko na vaší ulici.

2 komentáře:

MadCap řekl(a)...

Streetview auticko uz v Brne bolo pomerne davno - dostupnost do dalsich casti je skor o spracovani, takze vyhlizet niet co :) skor cakat a nasledne si mrknut, ci nahodou na nejakych typickych miestach nie ste zaznamenany (samozrejme s rozmaznutym ksichtom) ;-)

Petr Marčišák řekl(a)...

Není ani třeba čekat na Google. Nějakou dobu se již můžete procházet ulicemi Brna pomocí služby Norc - http://www.norc.cz/street-view/