26. 4. 2007

Pro koho je Brnopolis?

Projekt Brnopolis nemá ambici být diskusním fórem pro všechny Brňany a pro všechna témata s Brnem související. Hlavní cílovou skupinou je kreativní třída (viz kniha Vzestup kreativní třídy Richarda Floridy), především tedy podnikatelé a manažeři, umělci a organizátoři kulturních akcí, vysokoškolští lektoři a studenti, vědci a výzkumníci, zástupci médií a finančních institucí, architekti a právníci, pracovníci z oblasti zdravotnictví, designu a reklamy atd.

Na weblog dále zveme

  • cizince žijící, pracující, studující nebo jen dočasně pobývající v Brně a okolí (expats)
  • Brňáky žijící, pracující nebo studující v zahraničí
  • představitele města, kraje a samosprávy zodpovědné za mezinárodní rozvoj města
  • všechny, kteří se zajímají o naše témata a chtějí přispět konkrétním námětem nebo zkušeností
Kreativní lidé se neshlukují jen tam, kde jsou pracovní příležitosti. Najdeme je na místech, které jsou přirozenými centry tvořivosti, tam, kde se dobře cítí a kde si mohou potvrdit svou identitu. Atraktivní místa oplývají rozmanitostí a otevřeností, neslouží jen lidem z jednoho odvětví nebo z jedné demografické skupiny. (Richard Florida)

Zaujal vás Brnopolis? Pohybujete se např. mezi lidmi z firem se zahraničním vlastníkem nebo managementem se sídlem nebo pobočkou v Brně, obchodních komor a kulturních center, cestovních kanceláří, mezinárodních hotelů, jazykových škol, restaurací a kaváren zaměřených na regionální kulturu a kuchyni, brněnských médií, nevládních organizací? Řekněte jim prosím o něm, pošlete adresu svým známým a kolegům, přidejte odkaz na tento web.

Žádné komentáře: