3. 9. 2008

Stane se Wannieck Gallery v Brně tím, čím Tate Gallery v Londýně?

Pokud jste už Tate Gallery na nábřeží Temže navštívili a brněnskou Wannieck Gallery zatím neznáte, máte možnost prohlédnout si noblesní prostředí bývalé strojírny ve Vaňkovce tento víkend zdarma - v rámci Dnů evropského dědictví. (V sobotu 3. září a v neděli 4. září, vždy od 10 - 18 hodin.)

Věřím, že citlivě rekonstruovaný objekt industriální archtektury z konce 19. století v návaznosti na zázemí služeb Galerie Vaňkovka (a hotelu v rozestavěném komplexu Trinity) bude inspirovat vaši představivost - co všechno se tady může odehrávat! Je to největší prostor věnovaný současnému výtvarnému umění v České republice a flexibilní řešení mobiliáře umožňuje rychlou proměnu interiéru pro konference nebo různé velkolepě společenské a další akce.

Před sto lety se tu vyráběly slavné parní turbíny, které první brněnská vyvážela do celého světa a během této sezóny zde bude mít Filharmonie Brno čtyři koncerty. Tento víkend ve Wannieck Gallery končí výstava velkých pláten brněnského výtvarníka Petra Kvíčaly.

1 komentář:

Richard Lank řekl(a)...

Diky za upozorneni.