7. 8. 2009

O čem jsou projekty Regionální inovační strategie?

Před rokem a půl jsem tu psal o celodenním brainwritingu, který byl součástí přípravy Regionální inovační strategie (RIS) Jihomoravského kraje. Prozatím jste mohli na oficiálním webu www.ris3.cz najít popis více než dvaceti vybraných projektových záměrů rozdělených do čtyř skupin - transfer technologií, poradenství a služby, lidské zdroje a internacionalizace.

Po 18 měsících práce na projektových záměrech se budeme na Brnopolis blíže věnovat některým z nich. Tento týden byl např. zahájen příjem žádostí o inovační vouchery na podporu výzkumné spolupráce malých a středních firem s univerzitami. Zajímat nás bude především Inkubátor pro kreativní průmysl, Interaktivní vědecko-technické centrum a hlavně pak Mezinárodní dům, jehož vize se do značné míry překrývá s dosavadními aktivitami Brnopolis.

Cílem Brnopolis je seznámit s podrobnostmi záměrů těchto projektů naše čtenáře a umožnit k nim diskutovat i další nápadité Brňáky, kteří mohou přispět např. svoji zahraniční zkušeností. Projekt RIS se dostal až do finále Počinu roku a sám jsem jej vzhledem k jeho významu pro region nominoval.

Proto mi přijde líto, že o něm spousta lidí stále neví. Těžko se však divit, když kraj propagoval RIS převážně na vylepených billboardech. Zodpovědným lidem by měl už konečně někdo vysvětlit, že pokud necílí na širokou masu chodců a řidičů na silnicích, stačí za zlomek takto vyhozených peněz oslovit přes internet nejaktivnější hybatele komunit, kde se nacházejí cílové skupiny.

Žádné komentáře: