15. 4. 2008

Mlsné jazýčky na vahách aneb tady chutnalo

V květnu čeká Brňany další Muzejní noc, která opět prověří připravenost a podnikavost restaurací, barů a kaváren v centru města. Loni si návštěvníci svorně stěžovali na nezájem provozovatelů a zaslepenou zavírací dobu, která přezíravě ignorovala jejich žízeň, hlad i připravené peněženky.

Dostat pod drobnohled služby brněnských restaurací a kaváren by se ostatně hodilo po celý rok. Když chybí srovnání, nedokážeme dostatečně ocenit ty nápadité a snaživé a na druhé straně zůstáváme zbytečně shovívaví, když nám znuděná servírka přinese něco jiného, než jsme objednali. A tak tu mám pro vás dva tipy.

Ten první je Mlsná tužka Stanislava Griebeho v magazínu Kult. Nevím jak vy, ale já už jsem alergický na ty rádoby recenze restauračních zařízení, ze kterých čpí píár inzerentů a nicneříkající pochvalné fráze. Griebeho svěží texty hodnotící jídlo, servis i prostředí mají hlavu a patu a je z nich cítit, že si je autor dobře vědom toho, které zdánlivé drobnosti dotvářejí celkový dojem. Samozřejmě, že vaše zkušenosti se nemusejí se zážitky Mlsné tužky vždy shodovat, ale v každém případě mají recenze vtip, spád a dokáží inspirovat.

Nezůstanu jen u jednoho tipu. Včera vyšel na blogu pana Cuketky záznam espresso maratónu srovnávajícího kvalitu podávané kávy ve 12 brněnských kavárnách. U výsledků předchozího pražského kola najdete smršť asi dvou set komentářů, tak jsem zvědav, zda se podobná diskuse strhne i k tomu brněnskému.

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

Děkui za tipy na informace. Přidal bych k nim www.fajnsmekr.cz . Jeho hlavní výhodou je široká základna restaurací i hodnocení, a pak také orientace na Brno. Ta široká základna hodnotitelů je ovšem výhoda i nevýhoda: občas najdete hodnocení ulítlé anebo snad i cinknuté, ale protože má tak širokou korekturu, snadno se vyznáte. A kategorie certifikovaných hodnotitelů dává už velmi solidní obraz o restaraci.

Přidal Ivo Možný