7. 6. 2008

Jak vidí Brno zahraniční studenti I

Zajímá vás, jak Brno vidí zahraniční studenti? Co se jim tu líbí, co o něm věděli, než se zde rozhodli studovat, a co jim naopak na Brně vadí?

Na tyto a další otázky odpovědělo 55 studentů kteří přijeli převážně v rámci programu Erasmus ze zemí: Finsko, Bulharsko, Srbsko, Španělsko, Litva, Maďarsko, Velká Británie, Itálie, Nizozemí, Dánsko, Libanon, Slovinsko, Švýcarsko, Spojené státy americké, Francie, Řecko, Německo a Polsko. Průzkum proběhl na třech největších vysokých školách - MU, VUT a MZLU.

Na základě jejich odpovědí připravujeme pro Brnopolis sérii článků, které se budou postupně věnovat jednotlivým otázkám. Smyslem je přiblížit pohled na Brno očima cizinců, kteří zde tráví v průměru půl roku, možná i otevřít diskuzi k tomu, co Brno studentům nabízí a jak by se mohlo stát atraktivnějším a prestižnějším místem ke studiu.

Příště už konkrétněji o tom, proč si studenti Brno vybrali a co o něm věděli před svým příjezdem. Bude vidět, že oceňují a kritizují věci, které se pro nás staly samozřejmostí a které už možná ani nevnímáme.

Žádné komentáře: