14. 7. 2008

Jak vidí Brno zahraniční studenti III

Ve třetím pokračování mini série Jak vidí Brno zahraniční studenti se podívejme na další otázku, která nás zajímala. Co věděli o Brně před svým příjezdem?

Povědomí studentů o městě bylo, až na pár výjimek, nevalné. Ve velké většině případů studenti věděli, že leží v ČR a že je druhým největším městem. Hlavní událostí, kterou si spojují s Brnem, je Grand Prix na Masarykově okruhu a hlavní osobností Gregor Johann Mendel. Objevily se také zmínky o Špilberku a vile Tugendhat, respektive o památce UNESCO.

Z jednotlivých odpovědí můžeme vyčíst, že je Brno vnímáno jako menší studentské město s množstvím univerzit a studentským životem a také jako místo pořádání velké ceny silničních motocyklů, která je bezpochyby nejzmiňovanější událostí. Je to dostačující obrázek?

  • Beer, nice girls (Italy)

  • City with an „unpronounceable“ name (Denmark)

  • Just that it was a nice quiet city in the central Europe (France)

  • Mainly I knew that Brno was the second biggest city in the Czech Republic with about 370 000 people and it was located in the southeast part of the country. I knew also the Brno Circuit where Moto GP competitions have been held every year (Finland)

Jaké jsou vaše zkušenosti s pověstí Brna v Evropě?

Žádné komentáře: