18. 8. 2008

Kde uspořádat workshop či teambuilding?

V Big Brně, tj. v Brně a okolí do cca 40km od náměstí Svobody, je určitě mnoho zajímavých míst, kde nejen nadnárodní firma pořádá pro své pracovité, loajální, oblíbené či jinak perspektivní zaměstnance vícedenní školení nebo teambuilding. Víme, jak je na tom Brno s touto nabídkou?

Hážu rukavici ostatním přispěvovatelům: máte-li nějaký osobní zážitek z takového místa, tak sem s ním na Brnopolis.

Návrh na pár pravidel hry:

  1. odlišujme poskytovatele místa - penziony, hotely, kempy, muzeua - a poskytovatele služeb, jako vzdělávací agentury, centra volného času atp.
  2. nejdůležitější je osobní zážitek a vlastní názor. Ne, že bych se bál, že na Brnopolis začne bujet PR pro penzion tetiččina bratrance, ale zmínit se to musí
  3. poskytovatele místa propereme z následujících hledisek. Kdo chce, může i udělovat hvězdičky
    • dopravní dostupnost, parkování, bezpečnost
    • vybavenost školících / tréninkových míst - wifi, osvětlení atp.
    • kvalita kuchyně a kulinářského servisu vůbec
    • kvalita ubytování
    • genius loci - co jinde nemají a tady zrovna jo?

Co se týče posledního, mám báječný zážitek z penzionu U tří volů v Býkovicích. Na pánských záchodcích jest ve chválihodné snaze ušetřit elektrickou energii a dva zbytečné pohyby rukou instalováno automatické rozsvěcování. Bohužel, jediné pohybové čidlo je umístěno u vstupních dveří, což jaksi nepočítá s delší prodlevou v rámci velké potřeby. Člověk si odejde deset metrů kolem umyvadel do ústraní a do minuty je kolem něho tma jako v p... V pytli, pochopitelně.

A co teď? Čekat, až někdo přijde? Zadnice svrbí! Riskovat hygienickou katastrofu v neznámém uzavřeném prostoru? Nebo totální ostudu při běhu k čidlu a zpět? Jaká má být optimální strategie motivovaného, kreativního a flexibilního pracovníka, jehož denně tak vzývají na job.cz? Ať si každý odpoví sám. Upozorňuji ale, že bez ohledu na zvolené řešení se člověk cítí jako idiot.

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

Z vlastnej skúsenosti odporúčam lanové centrum v Lesnej http://www.lanovecentrum.cz/brno/lcinfo.php, na teambuilding ako stvorený. Na webe nájdete podrobné informácie o tom, čo ponúkajú - dostupnosť, programy, ceny... Adrenalín na nízkych, vysokých prekážkach, skoky. Fakt to stojí za to!
Martina