31. 10. 2008

Kam se dá jít naslepo: Klub Leitnerova

Svého času jsem tu psal o kulturních počinech hodinových bohémů, kteří své aktivity provozují jako jiní pěstují kaktusy nebo staví modely parních vlaků. Jedním z klubů, který jim poskytuje útočiště je Klub Leitnerova, kterému rukou laskavou i přísnou vládne paní Blažková.

V úterý, ve středu a ve čtvrtek se zde pořádají koncerty hodinových bohémů, kteří si do hlediště přivedou své Sdružení rodičů a přátel, anebo lze zajít - světe div se - na autorská čtení začínajících literátů, kterých je po Brně take jinak jako šafránu.

Paní Blažková mi k dramaturgii řekla: "Já ty malé kapely ráda. Když si to své malé publikum přivedou, jen ať si to zkusí. Jen je hrozná práce projít dema. Když to poslouchám přes víkend několik hodin, tak z toho jde mýmu příteli dost hlava kolem."

Rád si čtu názvy těchto obskurních kapel, jsou mírně šílené, a tak se snaží o vysvětlení ještě ujetějším podtitulem. Na druhou stranu se nebojím na Leitnerku chodit naslepo. Svérázné je to vždycky, ale nuda skoro nikdy, a to je důležitější.

Teď dovolte pár tipů na listopad s jednou malou reklamou:

st 5.11. v 19:30, BLACK UGANDA CHOIR, recesistické vokální sdružení, které si dělá minimálně čtyřhlasou a-capella srandu z kdejakého hudebního stylu. Tentokrát pořádá Rekvalifikační koncert, kterým hodlá "přeškolit" pouhé diváky na znalé posluchače. (To si nenechám ujít, protože jako zakládající tenor mám své povinnosti na jevišti :-)

čt 13.11. v 19:30, JAGLEW – hudební entropie měchu a drátů + SLONÍ SEN – beat – rockové s(z)nění

út 25.11. v 19:30, TROMBONE SUMMIT - kvarteto vynikajících swingových trombonistů z Brna s doprovodem neméně fundovaného rytmického tria - vše pod vedením legendárního jazzmana a vychovatele brněnského jazzového potěru Mojdy Bártka

čt 27.11. v 19:30, BAREL ROCK - legendární parta absolventů VŠ veterinární v Brně, hrající bravurní bigbeat s neuvěřitelnými texty na neuvěřitelné nástroje, jako luftkorg (napůl akordeon - napůl kovářský měch), heavy-metalová lopata místo basy a keebel drums. Mimochodem byli za "totáče" po provedení písně klasiků české srandy V+W Kat a blázen vyšetřováni STB za to, že hráli veřejně Kryla.

Protože taková dramaturgie si na sebe vydělá jen omezeně, sluší se připomenout, že Leitnerku provozuje Kulturního a vzdělávacího středisko "U Tří kohoutů", takto příspěvková organizace Magistrátu Brno-střed.

Ale co, rozpíchaná předloktí, drobné krádeže a hulákání v kotli stojí daňové poplatníky v konečném součtu mnohonásobně více.

Žádné komentáře: