30. 8. 2010

Program TEDxBrno se už rýsuje

Od poloviny srpna můžete novinky okolo TEDxBrno sledovat na samostatném webu www.tedxbrno.cz, kde se v nejbližších dnech dozvíte podrobnosti o ceně vstupenek a termínu otevření online registrace. Mezitím postupně odhalujeme, na jaké přednášející se můžete těšit.

U všech se snažíme o to, aby byly výraznými osobnostmi spojenými s Brnem, za kterými jsou vidět unikátní výsledky jejich práce a které mají stále inspirativní nápady a zkušenosti. Chceme pro vás namíchat tématicky koktejl s oborovými přesahy, který se na obvyklých konferencích běžně nepodává. Chceme vám zpřístupnit novátorské pohledy na technologie, podnikání, kulturu, vědu, životní styl, veřejný prostor aj.

Jako prvního jsme představili architekta Adama Gebriana, který žil, studoval a pracoval v Amsterdamu, Rotterdamu, Praze, Paříži, Londýně a v Los Angeles. Od roku 2009 působí jako moderátor vlastního pořadu “Bourání” na Radio Wave. Podílí se na vzniku první soukromé školy architektury v ČR a je kurátorem výstavy Městské zásahy v Praze. 16. září se s ním můžete potkat v Brně při zahájení podobného projektu.

I další přednášející má za sebou bohaté mezinárodní zkušenosti, které mu dávají možnost srovnání. Designér a lektor Jiří Močička je nyní zaměstnán jako Senior Interaction Designer v londýnském studiu R/GA. Jeho doménami jsou interaktivní design, digitální média a uživatelské rozhraní. Absolvent VUT FAVU v Brně je držitelem Národní ceny za design, reference jeho prací zahrnují např. Sony, Nokia, Samsung, BBC, Adobe, Warner Brothers, Jack Daniels a na práci pro české pobočky Silicon Graphics a Eva Jiricna Architecture Ltd.

Další dva odtajníme tento týden, na výběru dalších a precizování témat dále pracujeme. Seznam doporučených kandidátů se rozšiřuje každým týdnem a výběr je pro nás čím dál obtížnější. Přesto nám posílejte dál svoje tipy, vodítka jsou zde.

Žádné komentáře: