6. 10. 2010

Co spojuje návštěvníky TEDxBrno?

Jaké jsou zájmy registrovaných účastníků TEDxBrno? O čem si budou chtít zítra povídat v kuloárech? Podívejte se na tag cloud (kliknutím zvětšit obrázek) sestavený z nejčastěji uvedených zájmů (odborných nebo osobních), které si účastníci zvolili pro svou jmenovku.

Největší povědomí i zájem o TEDx je vidět u mladší až střední generace - nejčastěji technologicky zaměření absolventi vysokých škol nebo pedagogičí či vědečtí pracovníci univerzit, případně podnikatelé, kteří díky videozáznamům přednášek z TED vzdělávají sebe nebo své studenty. Věkový průměr je 32, nejmladšího a nejstaršího z registrovaných dělí přesně 50 let.

Častým společným rysem jsou mezinárodní zkušenosti a kontakty s podobně zaměřenými lidmi v zahraničí. Fandové TEDx se rádi učí novým věcem a poznávají tvořivé, zvědavé a odvážné lidi s vizí, kteří se neradi nechávají zajmout svými oborovými škatulkami.

Podle Michely O’Connor Abrams, vydavatelky Dwell, je pravděpodobné, že TEDx komunita "bude hrát významnou roli mezi lídry v určování nových směrů". A tak se těším na výjimečně vzdělané, inteligentní a vnímavé publikum současných nebo potenciálních inovátorů města.

Žádné komentáře: