21. 10. 2010

Kam jít v Brně naslepo: Science Café v Klubu cestovatelů

První brněnský TEDx a říjnové Open Coffee jsou již minulostí, ale pokud vás lákají netradiční kavárenská “tření mozků”, nabízí se navštívit brněnskou odnož Science Café v Klubu cestovatelů (Veleslavínova 14, Brno - mapa).
Ideální večerní program, pokud se ovšem nebojíte vědy, případně se chcete tohoto strachu či ostychu dokonce zbavit. Konzumace vlastních myšlenek povolena, za svoji hlavu zodpovídá majitel.


V Brně se do konce roku odehrají dvě seance, vždy od 18:30, podle webu nás čeká “debatní večer na dané téma v příjemných prostorách a v neformální atmosfére, nad šálkem kávy či sklenicí vína.“

Středa 3. listopadu 2010: UV & IR světlo. Host: Jan Pavelka, (Úžasné divadlo fyziky)

V rámci přednášky shlédnete několik nových experimentů s ultrafialovým a infračerveným světlem, které byly připraveny pro mezinárodní přehlídku Science on Stage.

Středa 1. prosince 2010: Exoplanety a černé díry. Host: Matúš Kočka

O exoplanetách a černých dírách budete moci diskutovat s absolventem Přírodovědecké fakulty Masarykovy univerzity, který nyní pracuje v Astronomickém ústavu AV ČR.

Názvy působí docela strašidelně a tak je dobré vědět, že “Publikum se nemusí stydět na cokoliv zeptat, třeba i na otázky, které tázající považuje za banální, ale ve skutečnosti tomu tak není.“ I tak varuji esoteričtěji naladěné spoluobčany, že s přednáškami typu O predikčních schopnostech kávové sedliny sklizně r. 1912 nebo Osobní karma a jiná duševně úsporná topidla bych na Science café raději nepočítal.

Nechcete-li čekat, tak si už dnes večer nalejte dobré víno a brouzdejte ve zvukovém archivu z večerů Science Café, které zajišťuje Český rozhlas Leonardo

Takže: Kdo máte chuť se u kávy povzdělat, přijďte, na Science Café prý diskuse trvají podle zájmu publika jednu až dvě hodiny. Radši dvě.

Žádné komentáře: