12. 2. 2008

Jaké bylo první brněnské Open Coffee

Horké, voňavé a trochu africké. Kdo se dnes schoval před mrazivým ránem do útulného Etno Cafe v Paláci šlechtičen (ano, to je ten rohový dům pod náměstím Svobody), mohl ochutnat plantážovou kávu např. z Kolumbie nebo Keni, moravský závin, českou koblihu nebo multikulti croissant a mezi fotografiemi a vyřezávanými artefakty z černého kontinentu se seznámit s těmi, kteří patří k zástupcům jednoho z nejperspektivnějších oborů brněnské ekonomiky.

Prvního setkání Brnopolis Open Coffee se zúčastnilo 21 hostů a takový počet mi připadá i přiměřený účelu, tj. zapamatovat si kdo je kdo a vybrat si 2-3 spřízněné duše, se kterými se můžete v klidu domluvit na tom, co vás společně zajímá, vyměnit si kontakty a aktuální novinky z oboru, případně pochválit konkurenci ;)

Návštěvníci tak mohli oslovit např. dva Američany stojící v čele Red Hat Czech a Psida, tři perspektivní firmy z Technologického inkubátoru a jeho provozovatele, zástupce nejvýznamnějších brněnských univerzit s vlastními zkušenostmi z IT podnikání a vůbec pestrou společnost od gigantů jako Honeywell nebo GTS Novera až k těm nejmenším, ale rychle rostoucím, firmám z oblasti např. bezpečnosti dat nebo rozpoznávání hlasu. K tomu jednoho business anděla s čertovským rozsahem aktivit. Převážně mužský svět zdobila jediná žena a v tom bychom se mohli příště polepšit.

Na Open Coffee se nenosí jmenovky ani dlouhé proslovy. Měli bychom se zde cítit opravdu jako v kavárně, ne na konferenci. To bude platit i na příštím z pravidelných setkání v březnu, které bude věnováno expats - trvale nebo dočasně působícím cizincům v Brně. Znovu se budeme snažit pozvat zajímavé osobnosti a pestrou společnost. Vaše tipy na zvané hosty a zájem o účast můžete vyjádřit v komentářích dole.

5 komentářů:

Vlastimil Veselý řekl(a)...

Tohle je však pouze můj pohled. Budu rád, když se o svůj podělí ostatní účastníci.

Milan Cermak řekl(a)...

Jsem velice rad, ze se brnenske OpenCoffee uskutecnilo. I kdyz mi delalo problem vstat na 9 hodinu ranni, nejak jsem to zvladnul a vubec to nelituju :) Doufam, ze se v budoucnosti uskutecni i dalsi OpenCoffee se stejnou tematikou, jelikoz jsem se nestihl seznamit a promluvit si s lidmi z JIC.

Milan Cermak

PS: Croissanty i caj byly skvele :) Dekuji.

Anonymní řekl(a)...

Myslim, ze tato akce velice vyvedla. Budu se tesit na pokracovani.

Jan Horna řekl(a)...

Já myslím, že to bylo fajn, zakecal jsem se tam až do půl dvanácté. Potěšil mě také velký formát čajového hrnku mimo jiné, příště bych snad uvítal více světla v prostoru.

Anonymní řekl(a)...

Po dlouhé době jsem se cítila opravdu mimořádně - tolik skvělých a chytrých mužů, tak výborné laté...škoda, že jsem musela příliš brzy odejít. Na příští schůzku se pokusím přivést i toho "svého cizince". Téma, které mne cestou z OpenCoffee napadlo, byla mediální scéna města Brna. Koneckonců, novináři jsou ti, kteří tvoří image města vně a informují Brňany uvnitř...

Daniela Kolejková

P.S. A kdyby měl někdo zájem o ty suchopárné veřejné zakázky...:-)