5. 2. 2008

Open Coffee v Brně

Je to tady. Nazrál čas Brnopolis rozšířit z weblogu na živá setkání a poznat tváře skryté za jmény. Chceme k tomu využít celosvětovou síť setkávání OpenCoffee Clubu, který vychází z nápadu mít neformální místo, kde se pravidelně potkávají myšlenkově spříznění lidé, vyměňují si nápady, kontakty, rady nebo jen aktuální informace. Právě tak chápeme Brnopolis - jako myšlenkovou laboratoř, kde si tvořiví lidé společných zájmů tříbí nápady a domlouvají spolupráci, která město více otevírá mezinárodnímu dění.

OpenCoffee Club založil v březnu 2007 v Londýně Saul Klein z Index Ventures. Od té doby se setkání rozšířila do 80 měst po celém světě, od Anchorage a Bangalore po Mnichov, Sydney nebo Záhřeb. Stejně občas míváme dopolední schůzky v centru města. Proč je tedy nespojit jednou měsíčně s příjemnou snídaní? Předminulý týden jsem se jel podívat na druhé pražské OC, jehož uvolněná atmosféra ve mně zanechala vzpomínku na milá setkání a čerstvé croissanty.

Brněnská setkání se budou trochu lišit tím, že nebudou zaměřena pouze na začínající podnikatele a nové technologie. Každé setkání bude věnováno jednomu z témat Brnopolis a k němu se vždy budeme snažit pozvat relevantní osobnosti a další zajímavé lidi. Vždy budou vítaní cizinci, kteří tráví čas momentálně v Brně (a možná chodí na OpenCoffee ve svém městě). To platí také o Brňácích, kteří žijí dočasně nebo trvale jinde a budou mít právě do Brna cestu.

Prozatím se přikláníme k tomu, že Brnopolis OpenCoffee setkání nebudou přístupná úplně všem z ulice. Zůstanou otevřená ve smyslu, že přijít může každý, kdo bude mít k tématu co zajímavého říct a s kým se na účasti předem dohodneme. Rádi se postupně seznámíme s vámi všemi, kteří nám píšete a na Brnopolis weblogu komentujete. Jen se prosím předem ozvěte na info@brnopolis.eu, abychom vám mohli rezervovat místo.

Začínáme v úterý 12. února od 9.00 hod v kavárně Etno (Kobližná 1, Palác šlechtičen Moravského zemského muzea) a první téma odpovídá setkáním OC jinde ve světě – mezinárodní ICT podnikání, financování rozvoje, spolupráce se studenty a výzkumem na VŠ.

Žádné komentáře: