11. 4. 2008

Final Four v Brně

Pokud se vám bude zdát, že o nadcházejícím víkendu v Brně bude výskyt vysokých žen vyšší než normálně, nešálí vás zrak ani nedošlo k nějakému překvapivému boomu v této oblasti. To jen do Brna zavítá opět po dvou letech prestižní finále basketbalové Euroligy tzv. Final Four, ve kterém se střetnou nejlepší ženské evropské basketbalové týmy. Mimo domácí hráčky Gambrinus SIKA Brno se v hale na Vodově ulici představí UMMC Jekatěrinburg, Bourges a Spartak Moskva. Brno tento turnaj pořádá již potřetí.

Píšu zde o této události ze dvou důvodů; za prvé, brněnský sport a obzvlášť ženský basketbal patří již několik let k tomu kvalitnímu, co Brno reprezentuje a dělá dobré jméno v zahraničí. Buďme na to hrdí a važme si toho. A za druhé, událost podobného ražení vždy prověří, jak je Brno na podobné mezinárodní akce připraveno - jazykově, ubytovacími kapacitami, dopravní dostupností a parkováním. Dodnes např. nechápu, jak je možné postavit Městskou halu míčových sportů bez adekvátního počtu parkovacích míst…

Rozpis zápasů
pátek 11. 4. 2008 v 15:30 hod 1.semifinále: UMMC Ekaterinburg - Spartak Moskva
pátek 11. 4. 2008 v 18:00 hod 2.semifinále: Gambrinus SIKA Brno - Bourges Basket
neděle 13. 4. 2008 v 15:30 hod utkání o celkové 3. místo
neděle 13. 4. 2008 v 18:00 hod finálový zápas

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

Kazda cinnost, ktera reprezentuje Brno a zanechava odkaz pro zahranici je z pozice mesta zadana. F4 turnaj opet dokazal, ze Ceska republika nemusi byt pro cizince zajimava jen v podobe Karlova mostu, hradu Spilberk a jinych pamatek. Je dulezite videt, hlavne co se skryva za stenami budov. Brno urcite ukazalo, ze je plne sikovnych lidi, kteri jsou schopni organizovat mezinarodne prestizni akce.
F4 turnaj z pohledu francouzskeho tymu Bourges byl po organizacni strance velmi kvalitni. Hracky Bourges ocenili kompletni servis. Nejen hotelove sluzby, restaurace, prostredi haly, ale i zivot v Brne pri prochazkach po centru mesta. Vedeni druzstva bylo nadsene z vyletu do Slavkova u Brna, kde si predstavovali podobu bitvy za dob Napoleona.
Myslim si, ze dobry pocit muzeme mit nejen z uspesne basketbalove akce, ale hlavne z faktu, ze vsem tymum se Brno zalibilo a radi se sem vraceji nejen na kazdy dalsi zapas:)
Milan Veverka
(clen organizacniho tymu)