8. 1. 2009

Nominujeme brněnské počiny (1)

Na tomto místě bych ráda uvedla své nominace na Brněnský počin roku Brnopolis. Snad vám budou malou inspirací a své nominace přidají i ostatní čtenáři blogu.



Událost, která přispěla k atraktivitě města:


1) Sochy v ulicích, které se v Brně jako příjemné oživení objevily v rámci akce Brno - město uprostřed Evropy a vzbudily tak nejenom pozornost obyvatel a návštěvníků města, ale i naději na možné budoucí zlepšení stavu veřejných prostorů.

2) Koncerty Brněnské filharmonie ve Wannieck Gallery, které objevily pro brněnské milovníky hudby nové atraktivní prostředí rekonstruované strojírny a současně také přivedly do budoucí nové čtvrti města Brna další zájmovou skupinu obyvatel

Jednotlivec nebo organizace, které jsou dlouhodobým přínosem pro jedinečnost města

1) Petr Fedor, kastelán hradu Veveří, bez jehož osobního nasazení by chátrání hradu pokračovalo další desetiletí a Brno by tak přišlo o jedinečné místo pro kulturní i rekreační aktivity v přírodním zázemí města

2) Hvězdárna a planetárium Mikuláše Koperníka v Brně, jejíž nadšení zaměstnanci vytvářejí naučné programy a organizují pořady,které na Kraví Horu lákají stále více lidí všech generací.

Žádné komentáře: