8. 7. 2009

Kam lze jít naslepo: Královopolská pub v úterý v 16:00

Před časem jsem tu otázkou Hrají spolu ještě Ivan, Pepa a Éda? zahájil nostalgické pátrání po ztraceném kytarovém triu, hrající swing dřevní jak poleno. A světe div se, postižení se sami ozvali a do dvou týdnů jsme se setkali v Královopolská Pub na Jungmannové ulici. Odtud malá fotoreportáž.

Interiér hospody uchvátí převládající červenou barvou a absurdní směsicí veteše na stěnách a policích, pokud ovšem něco zahlédnete přes oblak cigaretového dýmu. Ale v zásadě bylo účelu - evokovat pohodlí obýváku s pípou, kam si lze pro pivo dojít v trepkách - dosaženo.

Hospoda vůbec působí, že je tu hlavně pro místní, ale pan vrchní byl příjemný a točená kofola byla po ruce hned. Upřímně, nevědět, že se tady bude hrát, asi bych toto místo vynechal, na posezení jen tak je tu pro mne moc nahulíno. Ale v úterý odpoledne se klidně obětuju.


Další videa najdete ZDE a ZDE

Dvě vitální kytary plus Honzův krásně šlapavý kontrabas na čtyři doby (a Tom Drtílek jako všudypřítomný host). Jeden by neřekl, že Pepa na podzim oslaví osmdesátku, ano, nepřeklepl jsem se, fakt 80. Jestli se někdy v práci cítím jako rakváč, tady mi prostě teče mlíko po bradě. Zaplať pámbu.

Všichni tři mají za sebou školu "Trampské osady" v jejích lepších časech, kdy trampská hudba byla životaschopnou, komerčně úspěšnou odrůdou dobové pop-music a swingového opojení. Ostatně, kdejaká "osadní svátost" byla v době vzniku řemeslnou písničkou odpálenou za účelem zisku. Trio hraje s odpichem bez vnitřního cenzora, jenž hlídá, aby se hrály jen TYHLE schválené písně a to ještě přesně TAK a TAK a BĚDA, jestli se někdo zpronevěří...To se pozná po zvuku.

A na závěr už jen skromné portréty:


Žádné komentáře: