8. 8. 2010

Rozhodnuto. TEDx Brno bude 7. října v Umprum

Račte si poznačit do svých notýsků, podložek a founů. Premiéra TEDx Brno proběhne ve čtvrtek 7.10. v Uměleckoprůmyslovém muzeu Moravské galerie na Husové. Kdo by měl obavu, že se neutrhne z práce, nezoufejte - začneme až odpoledne a networkovat u dobrého vína s myslí dokořán můžeme až do pozdního večera.

Registrace otevřeme v září, ale do volného prodeje nepůjde všech sto míst. Vstup však bude možné získat i jinak, nechte se překvapit. V nadcházejících dnech vám představíme samostatný web konference, hlavního partnera akce a samozřejmě první přednášející.

Tvořivost, samostatnost, nezávislost, interdisciplinarita, různorodost, společenství, otevřenost, propojenost, sdílení, důvěra, odlišnost. To jsou příklady klíčových slov, kterými můžeme charakterizovat program konference. Pár dní před námi plánují TEDx v kanadském Oakville (poblíž Toronta), středomořský v Cannes a alsaský v Mulhouse, o týden později pak v Krakově.

Přednášející pečlivě vybíráme z desítek navržených kandidátů a celý srpen budeme nadále sbírat další tipy na inspirativní osobnosti v různých oborech, které mají co nového sdělit a pro svoje nápady nadchnout ostatní včetně neodborníků (speciálně vítáme vaše doporučení těch, kteří mají vztah k Brnu nebo regionu, tj. které zde žili, studovali nebo se tu narodili nebo tu mají nějaké zázemí). Znáte takové?



Na Facebook stránce TEDxBrno pro vás vybíráme záznamy vystoupení z velkých TED konferencí. Tady je další ukázka - vystoupení Clay Shirkyho (se slovenskými titulky), který už před pěti lety mluvil o vlivu tradičních institucí s pevnou organizační strukturou vs. volně koordinovaných skupin jednotlivců, o masové amatérizaci žurnalistiky nebo teorii dlouhého chvostu.

1 komentář:

Tomáš Obšívač řekl(a)...

Založil jsem konferenci záznam na LinkedIn, když jsme u toho síťování. :-)