27. 12. 2007

Co porodí Brnopolis

Koncem ledna budeme mít za sebou 9 měsíců provozu weblogu. Více než 25 autorů zatím publikovalo devět desítek příspěvků, na které reagovaly skoro dvě stovky komentářů. S pomocí služby del.icio.us jsme zařadili více než stovku odkazů na zajímavé a užitečné zdroje relevantní k Brnu (najdete v pravém sloupci).

Diskuse okolo Muzejní noci vyústila v dohodu s organizačním výborem akce na spolupráci při příštím ročníku. Seriál příspěvků Slavy Slavika porovnávající život v Brně a v americké Atlantě ukázal, jak cenné mohou být pohledy Brňanů ze zahraničí. Vybrali jsme pět hlavních témat, kterým se budeme podrobněji věnovat - na weblogu i na veřejných diskusních setkáních.

Každý měsíc si stovky čtenářů weblogu zobrazí přes dva tisíce jeho stránek. Je to moc nebo málo? To musíte posoudit sami. Weblog v této podobě jsme spustili v dubnu jako experiment, který ještě nikdo před námi v Česku nezkusil. Měl ukázat, co dokáže s nulovým rozpočtem a bez systematického marketingu skupina lidí, kteří mají chuť pro rozvoj města něco udělat.

V prvních týdnech nového roku bychom měli znát reakci brněnského Magistrátu na způsob pravidelné komunikace se čtenáři Brnopolis. Od zástupců Rady, kteří se budou podílet na tvorbě Regionální inovační strategie kraje, se brzy také dozvíte více. Pár dalších novinek si nechám na leden.

Teď už chci jen poděkovat všem členům Rady i autorům za to, že si na Brnopolis nacházejí čas vedle své práce a dalších aktivit. Ještě uvidíme, co se nám za měsíc narodí.

Nevím, co vám naložil Ježíšek, ale přeji vám, abyste si v novém roce nechali naložit jen tolik, kolik unesete. Do nového roku hodně zdraví, ty správné lidi kolem sebe a kapku štěstí na vašich soukromých i pracovních cestách. PF 2008

Žádné komentáře: