14. 5. 2008

Noc kejklířů 2008

35 divadelních představení, 1 klauniáda, nespočet kejklířských kousků, 3 ohňové show, 5 pódií, 18 divadelních souborů, 9 hudebních vystoupení, 1 balet, 2 stany, 12 pohádek. Celkem 175 účinkujících a jeden promítač.

V pátek 23.5. vypukne již druhý ročník Noci Kejklířů, který připravilo navzdory grantovým neúspěchům Divadlo Husa na provázku ve spolupráci se všemi brněnskými divadly a Agenturou Snip & co. Kromě Zelného trhu se Noc Kejklířů letos rozšíří i do prostor Domu pánů z Lipé, Domu pánů z Kunšťátu, Alfa Pasáže a na nádvoří Staré radnice.

Celá akce začne o půl třetí dnem otevřených dveří ve všech brněnských divadlech (Národní divadlo, Městské divadlo, Loutkové divadlo Radost, Divadlo Polárka, HaDivadlo a prostor Divadelní fakulty JAMU - Kabinet Múz), poté bude zahájen bohatý program pouličních představení, koncertů, žonglérů a kejklířů všeho druhu.

Jak ukazuje statistika, lze očekávat mnohé, snad se dostaví i slunečné počasí... v noci Nuda v Brně (druhý pokus po loňské stávce videoprojektoru). Více informací v naleznete v programu (PDF).

Bára Vrbová

Žádné komentáře: