22. 5. 2008

SMS reportáž Provázku z Noci kejklířů

Umělecký ředitel, dva režiséři, dramaturgyně, intendantka, inspicientka, produkční, herec a kmenová fanynka divadla Husa na provázku budou pro Brnopolis blogovat SMS reportáž z páteční Noci kejklířů. Nenechte si ujít u vašich přijímačů - tedy na webu (pokud budete v klidu svých domovů) a nebo přímo do mobilu (pokud se budete odpoledne a večer nacházet v terénu mezi ohni, pódii a kejklíři).

Na webu
Jak se k tomu dostat? Od pátečního rána bude v pravém horním rohu vyhrazen blok pro pět posledních zpráv přilétajících z přístrojů těchto odvážných žen a mužů. Registrovaní uživatelé mikroblogovací služby Twitter (je zdarma) budou moci na webu sledovat celou reportáž.

Do mobilu
Kdo bude chtít dostávat jednotlivé zprávy do svého mobilu formou SMS, musí si nejdříve přihlásit jednotlivé zpravodajce tím, že pošle SMS ve tvaru ON jmeno na číslo +44 762 4801423 (ve standardní ceně české sms svého operátora). Budete-li tedy chtít v mobilu sledovat zprávy od všech zpravodajců, musíte poslat takovou zprávu pro každého z nich. Příjem zpráv můžete kdykoli zrušit SMSkou ve tvaru OFF jmeno nebo OFF (zruší všechny). Registrovaní uživatelé Twitteru si mohou nastavit příjem nebo odhlášení zpráv přímo na webu.

Doplněno 23.5. 15:30
SMS zprávy chodí okamžitě, nicméně ten rss kanál v pravém horním rohu se aktualizuje s velkým zpožděním. Nemůžeme to nijak ovlivnit, je to vlastnost Google Blogger. Pokud se chcete na webu dostat ke zprávám okamžitě, zaregistrujte se (bezplatně) do služby Twitter (odkaz v článku). Stačí si pak najít vybrané zpravodaje (nahoře přes Search) a přihlásit si je tlačítkem Follow.


A zde je nabídka pionýrů brněnského mikroblogingu aneb těch, kteří se nebáli našeho experimentu a uvolili se žonglovat s reportáží psanou - nikoli na oprátce - nýbrž ve 140 znacích. Takový je neúprosný limit služby Twitter, která se stává hitem internetu posledních měsíců. Po celém světě ji používá několik milionů lidí a jen za první kvartál letošního roku se jejich počet zdvojnásobil.

Vladimír Morávek – umělecký šéf DHNP, iniciátor myšlenky a futurolog budoucího festivalu Týden Kejklířů, jinak také filmový režisér.
Šéf se vším všudy. Půjde na všechno a ještě stihne osvětlovací zkoušku na premiéru Můj krásný svět a oprašovačku na Velice Modrého ptáka. Má za úkol sjednotit všechny brněnské ředitele (i ty, kteří se nemají moc rádi) ve 12h na pódiu Reduta, bojí se ovšem, že tam nebude ani on sám. Zapomene se prý na ohňostroji.
Přihlášení přes sms: ON vmoravek

Barbara Vrbová – dramaturgyně Noci Kejklířů i DHNP
Éterická bytost bez smyslu pro čas a realitu. Ráda by šla alespoň na Grónskou pohádku Hanky Voříškové - trvá jen pět minut a je jen pro jednoho diváka. Jen neví, kdy na ni půjde. Slíbila totiž všem souborům, co vystupují, že se s nimi přijde pozdravit a navíc zkoordinuje všechny „smskovníky“, odskočí si zahrát na flétnu do Shakespyré a půjde na kofolu, klobásu aj. asi s 15 kamarády, které na Noc kejklířů pozvala.
Přihlášení přes sms: ON bvrbova

Jarka Šimáková – inspicientka DHNP, nově i Divadla Líšeň
Nekompromisní nositelka a držitelka mnoha mobilů, dat, obsazení a času inscenací. Musí si pohlídat všechny inscenace a doprovodné akce Husy, zorganizovat zkoušku na Macbetha a trénink thajských boxerů (taky do Macbetha) – jen neví kde, protože ve všech prostorách, kde se právě nehraje, jsou šatny. Nejraději by šla na Bílé divadlo, protože sama chodí jenom v černém.
Přihlášení přes sms: ON jsimakova

Jiří Jelínek – herec a režisér DHNP
Neskutečný hráč se slovy (zřejmě proto že trpí všemi dis…) během Noci kejklířů by rád šel na všechno, ale nepůjde asi na nic. Od 14h provází diváky divadlem, od 15h hraje v Prodané nevěste, od 17.30 v Shakespyré, pak běží na Velice Modrého ptáka a ve 23.40h končí na pódiu Reduta. Zcela nepolíbený počítačovou technikou, nicméně smsku poslat umí.
Přihlášení přes sms: ON jjelinek

Romana Šafářová – produkční Noci kejklířů
Snadná obět newyorského vánočního pobytu DHNP v Českém národním centru. Jezdí stále z Prahy do Brna a od listopadu obchází Zelný trh. Vytvořila asi 20 tabulek v Excelu, žije poslední dobou pouze v autobuse Student Agency, jen nesnáší žlutou barvu. Na Noci kejklířů by chtěla hlavně na představení Vosto 5 Košičan 3 – protože změna dopravního prostředku by mohla mít příznivý vliv na její psychiku.
Přihlášení přes sms: ON rsafarova

Eva Yildizová – intendantka DHNP
Všeho schopná žena, která za pět dvanáct sehnala chybějící peníze na Noc kejklířů, pak odjela do Turecka a všem přivezla koření pěti barev, které se musí smíchat. Doufá, že Noc kejklířů bude obdobně pestrá. Půjde se svými oběma dcerami (7 měsíců a 4 roky) na celé dětské odpoledne, hlavně na Klauna Bilbo a do cirkusového stanu Legrando. Dobrovolně si vzala na starost kontrolu čistoty na záchodech, hysterické záchvaty uvaděček a ochutnávku všech občerstvovacích míst. Sms prý bude posílat někdy mezi kojením a těmi kontrolami.
Přihlášení přes sms: ON eyildizova

Martina Novotná – kmenová fanynka DHNP
Žena, která má velmi kladný vztah k Brnu a ještě kladnější vztah k Provázku. Ačkoliv pracuje na vysokém postu ve farmaceutické firmě, vyhradí si celé odpoledne i večer pro Noc kejklířů, jako tzv. testovací divák. Musí vzít dceru, manžela a obě babičky a zkusí s nimi strávit den a noc na Zelňáku. Veškeré imprese zkusí shrnout do smsky a posléze do podrobného zápisu.
Přihlášení přes sms: ON mnovotna

1 komentář:

Vlastimil Veselý řekl(a)...

Pokud nejste registrovanými uživateli Twitteru a poprvé si přihlašujete zprávy některého člověka příkazem "ON jmeno", přijde vám následující žádost o potvrzení.
Hi! Please confirm by replaying with your name. Std. rates apply."stop" - to quite. Stačí, když odpovíte zprávou obsahující libovolné jméno, které si zvolíte (slouží jako váš dočasný identifikátor).