2. 11. 2008

Finále české slam poetry opět v Brně

Kdo jste šli v úterý v podvečer Alfa pasáží, mohli jste to vidět na vlastní oči. Brněnské semifinále slam poetry. Čeho to? Slam není tak úplně recitace poezie, jakou si pamatujeme z nedělní chvilky na ČT. Podle mého má blíž k improvizovanému divadelnímu vystoupení. Ostatně přečtete si povolanější vysvětlení. A nebo se raději podívejte na loňského vítěze Jakuba Folla. Uvidíte ho i v letošním finále, které se koná od roku 2005 v brněnském klubu Fléda.



V souvislosti se slam poetry v Brně chci zmínit dvě jména. Tím prvním je Martin Reiner, zakladatel vydavatelství Druhé město (nástupce Petrova). Jako první zorganizoval v roce 2003 slamové klání na olomouckém festivalu Poezie bez hranic.

Tím druhým je Lenka Zogatová, živá legenda brněnské undergroundové scény a organizátorka stovek rockových i jazzových koncertů. Dnes je dramaturgyní klubu Fléda a ředitelka festivalu Slam poetry. Mohli jste ji potkat na květnovém setkání OpenCoffee.

Celonárodní finále slam poetry začíná na Flédě v sobotu 8. listopadu ve 20 hodin. O zážitky se můžete podělit tady na Brnopolis.

Žádné komentáře: