8. 2. 2010

Chystáme další OpenCoffee. Jaká si letos přejete?

S Brnopolis jsme za poslední dva roky stihli uspořádat devět neformálních setkání OpenCoffee. Začali jsme v (dnes již neexistujícím) Etno Cafe a vyzkoušeli např. kavárny Onyx nebo Podobrazy. Dvakrát jsme se sešli v B2 a dvakrát "u Kartuziánů", kde se mezitím stačil změnit provozovatel i název. Sedmkrát jsme za místo setkání zvolili kavárnu, jednou galerii a jednou hotelový salonek.


Tématicky jsme se dvakrát věnovali potřebám cizinců a výzkumné spolupráci ICT firem a univerzit, jednou pak online médiím, muzejní noci a investicím do inovačního podnikání s hosty Dne D. Výjimečné formátem i velikostí bylo to dubnové s vyhlášením počinů roku, na jednom netématickém pak mohl každý směrovat diskusi dle chuti. Osmkrát jsme se sešli na snídani od 9 hod ráno, dvakrát v pozdní odpoledne. Třikrát jsme diskutovali formálněji okolo stolu, šestkrát zůstali rozptýleni kolem stolků v celém prostoru.

Pro formu OpenCoffee setkání nejsou striktní pravidla, v každém z více než 80 měst po světě akce probíhají trochu jinak (takhle v Praze a od letoška budou také tématická). I v Brně si můžeme najít formu, která nám i vám nejvíc vyhovuje. Tak, aby účastníky bavila a přinášela jim nové kontakty a nápady. Teď máte možnost ovlivnit podobu OpenCoffee pro tento rok.

Stále se přikláníme k tomu, že setkání nebudou vždy přístupná každému z ulice, nicméně zůstanou otevřená pro všechny, kteří mají k tématu co říct. Rádi se seznámíme s vámi, kteří nám píšete a na blogu komentujete. Každé setkání chceme nadále věnovat jednomu tématickému směru a pozvat na něj relevantní hosty, s nimiž byste se rádi potkali. Vždy jsou vítaní lidé, kteří by se chtěli podělit o zkušenosti ze života v zahraničí. Kávu nebo čaj a něco malého k zakousnutí platíme my, další objednávky jsou na vás.

Jak tedy letos? Zůstaneme u neformálních snídaní nebo dáváte přednost odpoledním srazům o páté (čtvrté)? Postačí tradiční kolečko "kdo je kdo" na úvod nebo máme věnovat nějaký čas i představení konkrétních nápadů či projektů? Máme dát více času k dispozici pozvaným hostům nebo jej nechat na neformální networking? S jakým typem lidi se chcete potkávat? Uvítáme tipy nejen na konkrétní jména, ale i na zajímavou kavárnu nebo jiný vhodný prostor pro konání akce.

Nejbližší OpenCoffee chystáme na úvod března a jedním z možných témat je uspořádání TEDx v Brně. Myslíte, že by o to byl zájem?

8 komentářů:

Jan Kadlec řekl(a)...

TEDx považuji za dobrý nápad. V Brně mi něco takového chybí.

Vlastně mě napadá MUES, Ekonomická společnost Masarykovy univerzity – pravidelně pořádané přednášky na půdě Ekonomicko-správní fakulty, přístupné pro veřejnost. Jsou sice hodně zaměřené na ekonomii, ale občas se najde něco „pop-ekonomického“, jako je Ekonomie žebrání v Praze :)

(http://www.econ.muni.cz/mues/)

Co se týče témat, mě osobně by zajímalo třeba setkání s cizinci žijícími v Brně, taková live-verze What expats in Brno say.

Adam Zbiejczuk řekl(a)...

I když brněnská Open Coffee pozoruji spíše z dálky, přimlouvám se za ranní setkání stmelená tématem. Mimochodem, účastnil jsem se docela zajímavé konference Partsip (www.partsip.cz) organizované Kabinetem inf.studií a knihovnictví - a myslím si, že je škoda, že o sobě navzájem nevíte :)

Unknown řekl(a)...

Byl jsem v Brně na OpenCoffee zatím jen jednou. Nicméně ... Jsem pro snídani (= dopoledne :)) bez stolu + krátké představení v kruhu + kdo přichází se zajímavým projektem mohl by dostat více prostoru.
Ideálním místem je nekuřácká kavárna.

Jenda řekl(a)...

Také bych se přidal k hlasům za otevřenou snídani bez nějakého striktního sezení a jen krátkým představením na začátku. Takhle jsem se zúčastnil dvou OpenCoffee a bylo to dobré.

Unknown řekl(a)...

Zdravím všechny.
Jmenuji se Valery

Moc rád bych se opencoffee zúčastnil.
Bydlím v Brně už 5 let(FSS MU)

Jsem původem z Běloruska...moc rád bych pohovořil s lidmi z Brna a okolí.
zdraví V.

Vlastimil Veselý řekl(a)...

Díky všem za komentáře, přijďte si o tématech příštích akcí včetně brněnského TEDx popovídat osobně na OpenCoffee 17. března do Falk Cafe (více tento víkend na blogu).

"Live-verze What expats in Brno say" jsme už pořádali a na duben chystáme další - spojenou s vernisáží vítězných fotek ze soutěže.

Adame, tak je 17.3. pozvi do Falk Cafe, můžeme se seznámit a něco společně vymyslet.

Vlasta Svitáková řekl(a)...

Původně jsem si myslela, že TEDx je zejména pro technologické nadšence. Dnes jsem na peoplecommu narazila na odkaz: "Jamie Oliver's TED Prize wish: Teach every child about food" a došlo mi, že TEDx zahrnuje daleko širší spektrum aktivit vč. mého oblíbeného tématu celoživotního učení, inovace přístupu ke vzdělávání, podnikání apod. Pokud by tedy ještě byla možnost zúčastnit se středečního Open Coffee, ráda se přidám.
A díky za tyto iniciativy :-).

Vlastimil Veselý řekl(a)...

Jak říká zkratka TED - Technology, Entertainment, Design :) A nejvíc se mi na tom líbí ten crossover oblastí business, academia, culture/art, NGO, o který se snažíme i s Brnopolis.

Celoživotní učení je i mým oblíbeným tématem, tak určitě přijďte, dáme hlavy dohromady, o čem by brněnský TEDx mohl být.