21. 5. 2010

Nekuřácké restaurace v Brně: reportáž 22.5.2010 v 12:10 na ČT1

V Brně roste počet nekuřáckých restaurací. A roste i povědomost o nich, např. Magistrát města Brna spravuje jejich seznam na svých stránkách.

Před chvílí mi Eva Staňková přeposlala email o chystané TV reportáži na toto téma. "Přetiskuji" ho v plném znění a doufám, že mne Magistrát nebude popotahovat kvůli autorským právům :-)

Jako bigotní a netolerantní nekuřák z toho mám radost. Svaté právo kuřáků vystavovat nekuřácký plebs pasivnímu kouření neuznávám a kouření v přítomnosti dětí bych rovnou kvalifikoval jako pokus o ublížení na zdraví.



From: Brno Zdravé město
Subject: Reportáž o Síti nekuřáckých restaurací v Brně

Dobrý den,

rádi bychom Vás informovali, že v sobotu 22. 5. 2010 bude v celoplošném televizním vysílání uveřejněna reportáž o Síti nekuřáckých restaurací v Brně. Pořad bude vysílán na ČT 1 ve 12.10 hodin.

Vznik Sítě nekuřáckých restaurací iniciovala na podzim loňského roku Kancelář Brno-Zdravé město. K dnešnímu dni zahrnuje celkem 50 nekuřáckých zařízení. U příležitosti Světového dne bez tabáku uspořádala Kancelář Brno-Zdravé město slavnostní setkání za účasti 1. náměstka primátora města Brna MUDr. Daniela Rychnovského, na kterém zástupci nekuřáckých restaurací převzali certifikát a samolepku potvrzující členství v Síti nekuřáckých restaurací. Databázi nekuřáckých restaurací najdete na www.zdravemesto.brno.cz .

Pěkný den.

Ivana Draholová


vedoucí Kanceláře Brno-Zdravé město
Magistrát města Brna
Malinovského nám. 3
601 67 Brno
Tel. 542 17 30 75
E-mail: draholova.ivana@brno.cz článku

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

Na tom seznamu jsem bohužel nic nenašel, ale rád bych doplnil nekuřáckou restauraci v Brně Kaldcův mlýn. Navíc super pří cestách na kole, v okolí je mariánské údolí.