19. 5. 2010

Ochutnejte OpenCoffee a TEDx u sousedů

Konec května bude štědrý na neformální setkání nápaditých lidí různého profesního zázemí. Ne, nemyslím volby, i když ani na ně nezapomeňme, abychom pak nemuseli další čtyři roky nadávat. Mám spíš na mysli OpenCoffee setkání v Praze a Bratislavě. To slovenské přitom bude o den později následovat prestižní TEDx, na který jsem moc zvědav, protože v září plánujeme vyrukovat s naším brněnským.

Pražské OpenCoffee bude 25. května od 9 hod v kavárně Starbucks na Malostranském náměstí tentokrát spojeno s videocastem Digit a živým natáčením nové epizody. Jan Březina a Petr Mára představí novinky od Adobe, povedou diskusi nad sporem Adobe vs Apple a vyzpovídají Adobe evangelistu Toma Krchu.

O tom, že se chystalo první bratislavské OpenCoffee, jste se mohli dozvědět od Adama Zbiejczuka už na tom březnovém brněnském. Po úspěšné premiéře v NuSpirit Clubu chystají na 28. května další, pravděpodobně už s tématickým zaměřením a inovacemi typu jmenovky, připojení na internet a představování s mikrofonem.

A teď ten hlavní chod. Spolupráci s Rastislavem Geschwandtnerem, hlavním organizátorem TEDx Bratislava, jsme před časem pokřtili příjemnou večeří u přehrady a my teď jejich týmu držíme palce na sobotu 29. května. Slovensko si TEDx premiéru odbylo už loni v Prievidzi, na celodenní bratislavskou akci jsou právě v prodeji poslední místa za 40 eur z třístovkové kapacity sálu v divadle Heineken Tower Stage.

Mrkněte na úctyhodný přehled vystupujících, kde nechybí např. spisovatel, textař a scenárista Daniel Hevier, Martin Beťko (se Škodou 1000 MB kolem světa za 250 dní) nebo dobrodruh a autor dvou knižních bestsellerů Yossi Ghinsberg z Izraele.

Poslední víkend v květnu tedy nezapomeňme na volební urnu a na viděnou u Dunaje.

1 komentář:

Jenda řekl(a)...

Škoda, že mě čekají státnice. Budu v plné přípravě a tak si nechám TEDx ujít. O to víc se těším a jsem zvědavý na ten brněnský ;)