22. 6. 2010

Zajímá vás téma „Voda v Brně“?

Pokud ano, tak přijďte ve středu 23. června 2010 v 17 hodin do sálu Slévárny Vaňkovka. Bude tam třetí veřejné informační a diskusní setkání k projektu Revitalizace staré Ponávky.

Budete tam seznámeni s návrhy Komplexní revitalizační studie Staré Ponávky včetně vizualizací návrhů úprav na konkrétních lokalitách. Jsou pozváni lidé z veřejné správy, zástupci vlastníků pozemků v dotčeném území, odborníci, ale i zainteresované veřejnost, takže lze očekávat zajímavou diskusi, do které můžete přispět svými podněty a postřehy „odjinud“!

Obnovování původních vodních toků je v posledních letech ve světě velmi rozšířené – výrazně totiž zvyšuje kvalitu života a atraktivitu městských center. Ilustrační fotka je např. z Lipska, kde odkryli a upravili části vodního kanálu, který byl desítky let zasypán. V centru jihokorejského Soulu doslova exhumovali historickou říčku Cheong-gye-cheon, kterou v minulosti pohřbili pod tělesem dálnice...

Revitalizace staré Ponávky je součástí mezinárodního projektu REURIS, financovaného z Operačního programu Nadnárodní spolupráce Střední Evropa. Vedoucí projektu je Ing. Hana Bernardová z Odboru územního plánování a rozvoje MMB.

Žádné komentáře: