19. 5. 2008

Brnopolis Reloaded

Trvalo to déle, než jsme si přáli, ale nový design blogu je konečně tu. Jeho autorem je nakonec Bronislav Pešl z grafického studia BPstyle a my doufáme, že se i vám bude líbit. Svůj názor můžete vyjádřit v anketě, kterou najdete v pravém sloupci dole, pod blokem s fotkami.

Možná jste si všimli i změn v pravém sloupci. Pod nejaktuálnějšími komentáři čtenářů, naším výběrem z příspěvků (Nepřehlédněte) a políčkem pro vyhledávání najdete výběr odkazů na zajímavé články z jiných webů, které umožňují RSS odběr. Zatím pocházejí převážně z ibrno.cz (vydavatelství CCB) a brněnské sekce iDnes. Pod nimi se pak zobrazují aktuální výsledky z vyhledávače Google k mezinárodnímu dění spojenému s Brnem.

Po prvním roce Brnopolis, který byl pro nás všechny spíše experimentem, tímto začíná nová etapa. Budeme se cíleněji věnovat vybraným akcím a tématům, které souvisejí s mezinárodním rozvojem města a s lidmi kreativních profesí. V současné době se tvoří Regionální inovační strategie Jihomoravského kraje a rozpracovává se strategie města Brna. Obě ovlivní priority města na několik let a budeme je proto pozorně sledovat.

Ještě v květnu můžete očekávat přehlídku názorů na Brno z řad zahraničních studentů a možnost komunikovat o Brnopolis na Facebooku.

Nezapomeňte o nadcházejícím víkendu na Noc kejklířů (pátek) a Muzejní noc (sobota). K oběma jsme nachystali malá překvapení, která tu od zítřka začneme představovat.

6 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Hezké ráno, gratuluji k novému designu.

Štěpán Hájek řekl(a)...

Mně se ohromně líbil starý design, zelený a čtverečkovaný, takže si nejsem zcela jist.

Anonymní řekl(a)...

Dle mého subjektivního a laického názoru byl předchozí design přátelštější, útulnější a domáčtější ... jako Brno samo.

P.S. Ale jde přece především o obsah, ne o formu. Ale když jste se ptali .... ;-))

Roman Schwanzer řekl(a)...

Mám smíšené pocity - ten obrázek s siluetou Petrova a chodícími lidmi se mi moc líbí, je tam dynamika, jdeme odněkud někam. To pro Brnopolis myslím může být velmi výstižné. Potud plus. Co mi až tak moc nesedí je použitý typ písma u názvu Brnopolisu. Připadá mi to jako "schizofrenikova ruka", která tohle píšea ne tvořiví lidé, kterým jde o budoucnost Brna. Ale určitě si na to zvyknu :)))

Vlastimil Veselý řekl(a)...

Štěpánu Hájkovi:
Možná tomu nebudete věřit, ale udělal jste nám radost, že byl aspoň někdo, komu se ta zelená verze líbila. Pro nás to bylo jen dočasné řešení založené na předpřipravené šabloně od Googlu.

Romane:
Nechtěli jsme, aby ten název byl běžným konzervativním fontem, protože Brnopolis je především o nápadech a zpočátku i o "neučesaných myšlenkách", nicméně grafik měl při výběru volnou ruku.

Případné náměty na budoucí úpravy jsou každopádně ode všech vítány.

Richard Lank řekl(a)...

Novy design je urcite napaditejsi a vic zaujme oko. Ale barevne je - pro me - strasne studeny. Ta tepla zelena mi tam chybi.