9. 11. 2010

Brno Expat Centre od listopadu v pilotním provozu

Od listopadu zahájilo svou činnost Brno Expat Centre - pilotní projekt Brnopolis o.s. a Kanceláře strategie města Brna, který navazuje na záměry Mezinárodního domu schválené v Koncepci ekonomického rozvoje města a v Regionální inovační strategii Jihomoravského kraje.

Cílovou skupinou jsou cizinci z kreativních profesí, kteří pracují nebo žijí v Brně. Od BEC mohou očekávat především individuální konzultace zaměřené např. na získávání víz a povolení k pobytu, bydlení, zdravotní péče, vzdělávání apod. V plánu je rovněž pořádání pravidelných neformálních setkání a výměna názorů a zkušeností na sociálních sítích v anglickém jazyce.

Bezplatné poradenské služby poskytuje centrum (po předchozí domluvě na tel. čísle 541 128 998 nebo mailu bec@brnopolis.eu) v nově zřízené kanceláři na Veveří 9 každé úterý od 8.30 do 17 hodin a každý čtvrtek od 10.30 do 19 hodin. Jednodušší záležitosti lze řešit i telefonicky nebo mailem. Centrum vede Don Sparling (Kanaďan žijící v ČR od roku 1969), spoluzakladatel a člen Rady Brnopolis, bývalý ředitel Centra zahraničních studií Masarykovy univerzity.

Spuštění samostatného webu BEC v angličtině připravujeme na příští týden. Zatím nás můžete sledovat na Facebooku. A nezapomeňte prosím dát vědet svým zahraničním kolegům a známým, kteří se snaží v Brně zorientovat a najít sobě podobné.

Žádné komentáře: