10. 9. 2007

Formanovy lásky na Provázku

Vzpomínáte si na kultovní scény hledání snubního prstýnku pod stolem, Pucholta s vyskakující roletou a na tělo jako kytára Hany Brejchové ve filmu Lásky jedné plavovlásky? Viděl jsem je poprvé v kině Lucerna a bylo to pro nás, tehdejší teenagery, zjevení mezi všemi těmi umělými příběhy českého socrealismu 80. let.

Zatímco Formanovu režii Dobře placené procházky v Národním divadle a uvedení Havlovy nové hry na Vinohradech provází slušné mediální pokrytí, o divadelní adaptaci Lásek v brněnské Huse na provázku se zatím mnoho neví. Vladimír Morávek získal Formanův souhlas s uvedením 5. března na schůzce v Břevnovském klášteře a herci mají momentálně za sebou první tři zkoušky. Premiéra je naplánovaná na 16. listopadu.

Odkud to vím? Z veřejného blogu Husy na provázku, kde si můžete od listopadu 2006 skoro každý den číst novinky z jeviště i zákulisí. Mimochodem HaDivadlo se k blogování připojilo o necelé tři měsíce později a používá stejný systém jako my zde na Brnopolis. To mě přivádí k názoru, že pro divadla menších forem a jejich diváctvo je weblog účinným marketingovým nástrojem. Zdalipak na to myslí i vedení divadel při plánování rozpočtu na propagaci?

Žádné komentáře: