2. 9. 2007

Kde jsou v Brně cizinci?

V červenci se tu objevil první příspěvek v angličtině. Od autora, jehož rodiště je v Mexiku a který už vyzkoušel, jak chutná život např. v Polsku nebo Maďarsku, aby se nakonec usadil v Brně. V jedné z nejúspěšnějších českých hi-tech firem řídí rozvoj zahraničních poboček a tak často pobývá např. v Japonsku, Irsku nebo Argentině. Má tedy Brno s čím srovnávat.

Podobných příspěvků jako od Artura Quintera by zde mělo přibývat. V češtině nebo angličtině. Také od těch, jejichž trvalým působištěm Brno není. Možná jen zatím, možná nikdy nebude. Ale teď tu žijí, mají své kolegy a přátele, se kterými navštěvují koncerty, cestují, chodí jíst, pít a bavit se. A třeba i vymýšlet, co nového by tu mohli dělat, co jim tady chybí.

Má-li být hlavním tématem Brnopolis mezinárodní rozvoj města a jeho multikulturní pestrost, měli bychom znát jejich názory. Snažíme se proto kontaktovat cizince pracující v zahraničních firmách (zatím hlavně v Technologickém parku a Spielberk Office parku), studující na brněnských univerzitách, navštěvující opakovaně Brno jako učitelé jazyků nebo jako turisté.

Znáte některé osobně? Znáte místa, kluby, neformální struktury, kde se scházejí? Znáte Brňany, kteří se s nimi pravidelně stýkají a chtěli by pomoci jako komunikační kanál? Pomozte nám je prosím kontaktovat. Vaše tipy uvítáme v komentářích a nebo nám můžete napsat mail na adresu info@brnopolis.eu

Žádné komentáře: