4. 12. 2008

Brněnské vyhlídky

Pokud jste se někdy dostali na některá z vyhlídkových míst v Brně, nebo v nejbližším okolí, jistě se vám naskytly známé i méně známé pohledy na město. Brněnská panorama totiž netvoří pouze Špilberk s Petrovem a Pavlovskými vrchy, ale i další zajímavé a esteticky působivé pohledy.

Právě tato místa mapuje studie s názvem Vyhlídky na Brno od Karla Hudce s fotografiemi Milana Peňáze. Pokud se tedy na Brno chcete podívat z nových míst a novými pohledy, zde vybíráme několik tipů.

Štefánikova čtvrť - Husovický kopec


Štýřice - Kamenná kolonie


Brno-střed - Kraví Hora


Brno-střed - Špilberk


Ostatní fotografie najdete ZDE, nebo si je můžete osobně prohlédnout přímo v Ekologickém institutu Veronica na Panské 9 v centru Brna.

A jaké jsou vaše oblíbená místa, kde se lze kochat pohledy na Brno a okolí? Podělte se o ně s námi v komentářích.

5 komentářů:

Bára řekl(a)...

Velice pekny vyhled je z Bile hory, Klajdovky, ci Stranske skaly.

Richard Lank řekl(a)...

Muj oblibeny vyhled je z cesty mezi Bilovicemi nad Svitavou a Panskou lichou. A take z 6.ho patra panelaku na Jurkovicove ul. (nejlepe cislo 13 nebo 14} je krasne videt brnenske panorama. Vyhrabu-li z archivu fotku, tak ji poslu.

Jana Bodáková řekl(a)...

Doporučuju výhled ze 6. patra Polikliniky Židenice, čekárna dr. Mrázkové - fakt nádhera, z jedne strany Zidenicky kopec s vilkama a zahradkama plus vyhled na mesto.

Richard Lank řekl(a)...

Elektronicka rozhledna Brnenske hvezdarny viz

http://rozhledna.hvezdarna.cz/rozhled_noc.htm

Anonymní řekl(a)...

To fotil můj děda :)