15. 9. 2007

Junk Market na náměstí Svobody

Už jsem psal, že by tu mělo přibývat příspěvků v angličtině, když už chceme s Brnopolis napomáhat kosmopolitnějšímu rozvoji města. A takové nemusí psát jen cizinci. Máme přitom v Brně blogera, který píše anglicky často a výborně. Jmenuje se Petr Borůvka a jeho blog The Czech Daily Word, news and comments from the Czech Republic najdete v přehledu nejnovějších odkazů, který jsme aktualizovali v pravém sloupci.

Přečtěte si třeba o jeho dojmech z trhů na náměstí Svobody. Jeho novou podobu jsme už tady diskutovali.I když je to téma hodící se spíše do masmédií, přece jen se jedná o centrum města, kam bereme hosty a kde se často procházejí turisté. Je součástí image, jakou Brno má. Také si myslím, že do stánků patří spíše tradiční ručně dělané výrobky a speciality domácí kuchyně, které se běžně v obchodech nekoupí. A někdo na Magistrátě musí nést za výběr prodejců a jejich kontrolu odpovědnost. Kdo je to?

2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Oznaceni nasich prestiznich trhu na hlavnim brnenskem namesti jako "junk market" je naprosto presne. Staci zaplatit a muzete si prodavat, co se vam zlibi. Poradatele se vubec nenamahaji zajistit zajimavy (nebo snad dokonce kvalitni) sortiment, protoze dobre zbozi se preci (v Brne) prodava samo.

Neco podobneho se objevit na namesti pred radnici ve Vidni, skonci vedeni vedeni mesta v odpadkovem kosi stejne jako vetsina stankaru.

Michal Javůrek řekl(a)...

Nezbývá než souhlasit. Děsím se nadcházejících trhů, které jako už bohužel tradičně, budou asi na náměstí Svobody.
Je evidentní, že to co se tam děje by mělo být pod kontrolou města.
Nejedná se jen o vybrané peníze (otázkou je kolik jich skutečně přes pořádající agenturu do městské poklady doputuje?!), ale o smysl a záměr, který by měl taktéž vyplynout od radních.
Toto je, domnívám se, velice konkrétní problém a stálo by za to naše představitele o tomto názoru (doufám širší veřejnosti) informovat a žádat odpověď.
To Brnopolis udělat může.