28. 4. 2009

Brno před Prahou i Budapeští?

Podle britské poradenské společnosti Atos Consulting je Brno nejatraktivnějším místem Evropy pro centra sdílených služeb (Shared Service Centers). Až za Brnem se ve srovnání umístila Budapešť (2.), Praha (3.), Manchester (4.), Cardiff (5.), Varšava (14.), Krakov (19.) nebo Bratislava (20.).

Infosys, Honeywell, Red Hat, Motorola, IBA Group, Accenture, IBM nebo Lufthansa jsou jen některé příklady mezinárodních společností, které v posledních letech založily v Brně své regionální vývojové nebo outsourcingové centrum. Podle vyjádření CzechInvestu a zástupců samotných firem oceňují především dostupnost kvalifikovaných pracovníků, kvalitu infrastruktury i strategickou polohu. Při srovnatelné kvalitě služeb boduje Brno nižšími náklady.

Jak už to u placených studií tohoto typu někdy bývá, konkrétní metodologie průzkumu, tj. podle jakých kritérií, kdo všechno a kdy hodnotil, zůstává zahalena tajemstvím (což na důvěryhodnosti právě nepřidává). Podrobnější informace nenajdete ani na webu Atos Consulting. Několika telefonáty do zahraničí jsme se dopátrali alespoň níže uvedené tabulky a uvítáme jakékoli další informace.

Pracovní sílaNákladyProstředíCelkemPořadí
Brno26 2525761.
Budapešť25 3020752.
Praha252425743.

Žádné komentáře: