16. 10. 2007

Hlavu vzhůru Brňané (nebo Brňáci): 3/7 Změny k lepšímu

Co se změnilo v Brně za poslední dobu k lepšímu a co k horšímu? Zůstavám u pozitivních dojmů a předkládám pár změn k lepšímu, na které jsem si vzpomněl. Časové vymezení za poslední dobu je poměrně volné. Za poslední tři roky? Od pádu komunismu? Dobrá, vezmu to v delším časovém obdobím.

Doprava: nevím, jaký je průměr v jiných českých městech, ale podle mě Brno určitě nebude poslední v poměru celkových výdajů na silniční síť a počtu registrovaných aut. Doprava se zkvalitňuje. Většina obyvatel Brna by si přála rychlejší tempo, ale ruku na srdce, kde to jde rychleji? Nezapomeňme na projekty jako Nové sady, napojení D1 na výstaviště a velký okruh z jihu, východní část velkého okruhu, Hlinky, mnoho rekonstruovaných ulic, ... Brňané, pomozte mi, prosím, s výčtem. Již tři roky jsem u vás nebyl.

Prostředí: brněnské historické centrum je pohledné a nebylo tomu tak vždycky. Mnoho měst, nejen českých, může závidět.

Nákupy: Brno vytvořilo lepší podmínky k utrácení peněz. Několik kvalitních nákupních center úspěšně v provozu a další přibývají. Dá se to považovat za změnu k lepšímu?

MHD: Během devadesátých let byla vypilována k dokonalosti. Lepší promyšlenost, návaznosti, okružní linky, prodloužení linek, spolehlivost a napojení na spojení po železnici. Zde je Brno hodně vpředu mezi městy podobné velikosti na světě.

Brno začalo myslet na cyklisty.

Ano, stále je co zlepšovat. Tady moje role končí. Nechávám prostor pro ostatní přispěvatele, ať poradí brněnským radním.

Žádné komentáře: