22. 10. 2007

Nečistá hra okolo Mezinárodního centra klinického výzkumu

Můj předchozí příspěvek o dobrých datech lze chápat jako dobrou zprávu o špičkovém hi-tech vývoji a výzkumu v Brně. Tenhle je na podobné téma, avšak dobrou zprávou rozhodně není.

Pokud představují informační a komunikační technologie v současnosti pro Brno jeden z nejvýznamnějších oborů a pro zahraničí jsou příkladem konkurenceschopnosti města ve světovém měřítku, lze obor biotechnologií a výzkum a vývoj v jeho oblasti považovat za strategickou volbu pro budoucnost. Jedna z nejdůležitějších iniciativ poslední doby v tomto směru je výstavba Mezinárodního centra klinického výzkumu (ICRC) ve spolupráci s prestižní Mayo Clinic se sídlem v americkém Rochesteru.

Netroufám si posuzovat odborné a ekonomické parametry tohoto projektu, který již byl na Brnopolis zmíněn mezi předními vizemi pro rozvoj města, nicméně z otevřeného dopisu MUDr. Tomáše Káry ministrovi zdravotnictví je patrno, že jej začínají doprovázet podivné komplikace. Řečeno bez obalu někdo se snaží o nečistou hru a matení veřejnosti. Posouzení nechávám na čtenářích.

Žádné komentáře: