23. 10. 2007

Masarykova univerzita má internetový obchod

Právě jsem si přečetla v newsletteru Brněnských Obchodních Novin, že Masarykova univerzita zprovoznila internetový obchod...

To mě okamžitě zaujalo, protože mi to přijde jako výborný nápad - univerzita má podle zprávy prodávat kurzy a další služby související se vzděláváním. Souhlasím i s tvrzením, že zřízení obchodu je průkopnickým krokem odrážejícím nový trend ve
školství a vzdělání - určitě totiž nejsem sama, kdo se chce dále vzdělávat a koho bude zajímat "co, kde a za kolik".

Nabídka je opravdu pestrá - knihy, skripta, upomínkové předměty, jednotlivé kurzy i kompletní programy celoživotního vzdělávání, přípravné kurzy k přijímacím zkouškám nebo víkendové vzdělávací programy pro právníky, informatiky i další profese, konferenční služby nebo elektronické studijní materiály... Rozhodně bych podobnou iniciativu uvítala i u jiných škol.

Mám s novým internetovým obchodem pouze jeden problém - zatím ho nemůžu najít!!! Logicky (snad) jsem navštívila hlavní stranu MU doufajíce, že tam někde naleznu příslušný odkaz - a nenašla nic. Možná jsem se přehlédla (ostatně je ta stránka barevně taková dost monotónní), poradíte někdo, kde nakupovat slibované vzdělání?

3 komentáře:

Jan Horna řekl(a)...

Markéto, já ho našel tady: http://is.muni.cz/elportal/. Je to to, co jste hledala? Jinak zajímavý počin :)

Anonymní řekl(a)...

is.muni.cz/obchod/

Markéta Polášková řekl(a)...

B je správně - díky! A hned jsem si vybrala - Tvoření textů v TeXu, 3000 Kč. Škoda jen, že kurzy už asi dávno začaly - tak možná příští rok..