14. 5. 2007

Zatraktivníme Brno cestou zážitků?

Minulého pana primátora p. Svobodu jsem jednou slyšela použít větu: "Přeji si, aby bylo Brno dobrou adresou." Myslím si, že potenciál máme, proč tedy nevnímáme tuto větu jako něco na celý život? Kolegyně již napsala výbornou úvahu na téma: Brno, skvělé město žití.

Já si také s Brnem vybavím spoustu lidí, i ty, kteří se ve svém podnikání snaží v Brně zatraktivnit formou zážitku. A to přímo světového. Víte, že v Brně padl loni rekord, který je zapsán v České knize rekordů? Vymysleli ho brněnští potápěči s cílem nalákat do Brna potápěče z celé republiky. Na vodní lokality, jako je naše „Brněnské moře – přehrada“ to asi nepůjde – v sinicích bychom se hledali dodnes.

Tak vznikl nápad, jít na známé koupaliště na Dobráku a udělat podvodní diskotéku. A povedlo se! Sešlo se přes 150 lidí, z toho si pod vodou zatančilo 36 potápěčů. Tento počet je opravdu zapsán jako rekord tančících potápěčů – vydrželi to 6 minut. Myslím, že brněnský Dobrák byl dobře zvoleným místem na takovou akci. Byla skvěle vymyšlená, zorganizovaná a doufám, že si najde v našem městě svoji tradici.

Vážím si tvořivých lidí, kteří dokáží své podnikání spojit s příjemným zážitkem „pro všechny“ – nejen z Brna a nejen potápěčů. Moc si přeji, aby Brno nebylo prázdné město, aby i tento zábavný charakter akcí přitáhl turisty z jiných měst. Protože zážitek s cizími lidmi v novém a neznámém prostředí může ukázat, jak najít společnou cestu a být připraven na nové příležitosti, třeba v cestovním ruchu v Brně.

P.S. Pro mě Brno dobrou adresou rozhodně je!

3 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Myslím, že je to správná cesta, jak zatraktivnit nejen Brno. Dokonce se již objevila samostatná "vědní" disciplína nazývaná Zážitková ekonomie (experience economy), která zážitkům přisuzuje obrovský potenciál.

milan B. řekl(a)...

O potápěčích jsem neslyšel, ale jak čtu tvůj článek, tak mě trochu mrzí, že jsem se o téhle akci nedozvěděl a nemohl se jí zúčastnit (teda jen jako divák) Každopádně musím souhlasit, že takové akce jsou velmi zábavné a přilákají spoustu lidí. Jak už jsem ale napsal, o potápěčích jsem nevěděl, proto by bylo pro příště dobré, aby se organizátoři těchto akcí více zaměřili na jejich propagaci. Vždyť inzerce v novinách, v rádiu, roznáška letáků, či vylepování plakátů nejsou až zas tak nákladné. Navíc na tak rozsáhlé akce nebývá problém nalézt velké množství sponzorů. Takže až se zas bude konat něco podobného, doufám, že už to bude i s mou účastí

Milan B.

Anonymní řekl(a)...

To má Vita b. pravdu,na stránce vituvblog.estranky.cz je o tom dobrej clanek