6. 2. 2009

Nominujeme brněnské počiny (11)

Brněnský počin roku - tady jsem nemusel moc dlouho přemýšlet - nominuji pana Michala Prachaře za otevření skvostné restaurace Borgo Agnese na Anenských terasách pod Petrovem.

Musím se přiznat, že jak prostředí, tak umění pánů kuchařů skutečně vytváří jedinečný zážitek pro každého návštěvníka. Jen tak dále, Michale. Mám hroznou radost z toho, že počet restaurací v Brně, kde lze skutečně prožít krásné chvíle spojené nejen se skvělým jídlem a pitím ale i prostředím a chováním personálu, utěšeně roste. Borgo Agnese je toho mimořádným příkladem.

Pokud jde o ocenění za dlouholetý přínos, tady jsem už opravdu musel hodně přemýšlet. Je toho tolik, co by si ocenění zasloužilo. Nakonec jsem se rozhodl trošku šalamounsky a mám dvojjedinou nominaci.

Navrhuji ocenit pana Jiřího Morávka a brněnské Ohňostrojové slavnosti. To, že letos již zažijeme dvanáctý ročník tohoto festivalu, který se stal beze vší pochybnosti událostí středoevropského významu, daleko přesahující město Brno, je především zásluhou pana Morávka. I když mu nelze jistě upřít komerční stránku celé věci, přesto se domnívám, že tato akce výrazným způsobem zviditelňuje Brno a jeho osobní vklad do realizace tohoto projektu je zcela nezastupitelný. Stovky tisíc návštěvníků ohňostrojných slavností jsou toho jednoznačným příkladem.

Žádné komentáře: