8. 2. 2009

Nominujeme brněnské počiny (14)

Uzávěrka pro zaslání nominací na "Brněnský počin roku" se pomalu blíží. Proto bych rád i já přispěl k předchozím příspěvkům s nominacemi. V kategorii počin roku nominuji:


Muzejní noc
Líbí se mi, že se muzea dokážou částečně přizpůsobit aktuálním podmínkám a požadavkům moderního člověka. Mnohdy velice zajímavé sbírky a exponáty tak shlédnou i lidé, kteří by se k tomu jinak nedostali. A když je tohle všechno podbarveno atmosférou lehké celoměstské party, hromadnou dopravou zdarma, tak jde o skutečně lákavou nabídku, jak prožít večer.

V kategorii, kde se hodnotí dlouhodobý přínos, jsou mé nominace následující:

Kino Art
Jde o podnik, kde dlouhodobě vítězí mnohotvárnost a nekomerčnost (ale jasně, za lístky se platí) nad umělostí a bezpohlavností mainstreamu. Stejně tak návštěvníci kina Art jsou mi jaksi sympatičtější než jejich kolegové z multiplexu.

Miloš Kovář se svojí zahradní železnicí v Obřanech
Zahradní železnice v Obřanech je primárně určená k zabavení dětí. Nově má pan Kovář připraveny i speciální vláčky pro maminky, spíše pro ty štíhlejší. Aby mohly doprovázet děti, které se bojí, že je rodič opustí v momentě, kdy vláček vjede do tunelu. Vím, že nejde o záležitost, která by poutala pozornost médií, o to raději ale takovou nominaci udělím. Mimochodem, pan Kovář se svou zahradní železnicí v mnohém připomíná postavy z Hrabalových textů.

Žádné komentáře: