13. 2. 2009

Nominujeme brněnské počiny (22)

Nominace jsou uzavřeny, zbývá publikovat poslední volby osmi porotců. Zde najdete nominace Vladimíra Gašpara, ředitel Regionální rozvojové agentury jižní Moravy, a Eriky Bezdíčkové, členky Židovské obce Brno.

Vladimír Gašpar nominoval na počin roku...

Příprava a zpracování Regionální inovační strategie Jihomoravského kraje (RIS 3)
Velmi významný a perspektivní počin, jde už o třetí řadu této strategie s tím, že ta současná je bezesporu nejkvalitnější, s velkým tahem na inovační branku a odpovídá tomu nejmodernějšímu co je v dnešní Evropě známo, prozkoumáno, nebo se jenom zpracovává

Muzejní noc
Úžasná propagace kulturního a vědeckého potenciálu města, specifické vyjádření Komenského „škola hrou“.

Koncert Marie Rottrové
Skvělý zážitek, odvážný počin pro generaci „ne-teenagerů“, nádherný hlas „královny Divadélka pod věží“, hluboký dojem z textů a skvělé publikum, nejhlubší vnitřní kulturní prožitek se silným osobním prožitkem

... a pro jednotlivce nebo organizaci za dlouhodobý přínos pak...

Manažerský tým kolem RIS 3 koordinovaný Mgr. Petrem Chládkem
výborně fungující mechanizmus, připomínající symfonický orchestr ve vrcholné formě, skvěle zvládnul úkol obtížný odborně a lidsky.

Publikum hokejového mužstva Kometa Brno
Oddanost, zapálení pro svůj tým, skvělá atmosféra, bezkonkurenčně nejlepší v ČR, zasloužilo by však určitě extraligu a kvalitnější a větší stadion, odpovídající nárokům 21. století.

Jan Bobrovský
Basketbalový trenér, který nemá v ČR konkurenci, motivace ženského basketbalového teamu už dlouhých 10 let, držícího se na vrcholu v ČR i v Evropě, dokazuje pravdivost rčení že „není umění vyhrávat, když se všechno a všem daří“




Erika Bezdíčková nominovala za dlouhodobý přínos

Divadelní fakulta JAMU
Dává prostor pro výborně pojaté hry a vychovává vynikající herce, režiséry a dramaturgy. Mě konkrétně zaujala hra Oběť, která by neměla upadnout v zapomenutí.

Brněnské Židovské muzeum
Věnuje se systematicky nejen osvětě týkající se holocaustu včetně besed na brněnských školách, ale také výtvarnému umění židovských a izraelských tvůrců i spisovatelů, ale třeba i posttraumatickým stavům přeživších vězňů z koncentračních táborů a dopady tohoto prožitku na druhou a třetí generaci.

Žádné komentáře: