4. 2. 2009

Nominujeme brněnské počiny (8)

Další nominace od členů Rady Brnopolis pocházejí od Daniely Kolejkové, ředitelky kanceláře Státní zemědělské a potravinářské inspekce.



Na jednotlivce nebo organizace za dlouhodobý přínos pro jedinečnost města nominovala:

1) Jan Bobrovský
za mimořádný přínos nejen brněnskému, ale přinejmenším evropskému basketbalu - nejprve jako hráč především v dresu Zbrojovky a poté jako úspěšný trenér, který z brněnského družstva žen Gambrius Sika vybudoval (spolu s manažerem Jiřím Hamzou) špičkový evropský klub (třináct titulů mistra ženské ligy v letech 1996-2008)
a českou reprezentaci dovedl k historickému úspěchu v podobě titulu mistryň Evropy (Turecko 2005). Přispívá tak dlohodobě k vynikajícímu kreditu města Brna daleko přesahujícímu hranice ČR.

1) Pavel Prošek
za tvrdošíjnost a cílevědomost, s jakou se mu podařilo prosadit a vybudovat Českou antarktickou stanici Johanna Gregora Mendela, která se zapsala do povědomí nejen vědecké, ale i laické veřejnosti jako významný počin brněnské vědy a vysokého školství a kterou pravidelně využívají pro badatelskou činnost mezinárodní výzkumné týmy.

3) Petr Minařík a Pavel Řehořík (Větrné mlýny)
za úsilí, nápaditost a péči při přípravě „Měsíce autorského čtení“ , který nemá v rámci kulturních aktivit města Brna obdoby.


Na počin roku 2008 pak:

1) 4.ročník Brněnské muzejní noci
za významný příspěvek k propagaci kulturních stánků města a vytváření povědomí o jeho kulturní infrastruktuře i za podporu pocitu sounáležitosti obyvatel Brna, které se tak daří úspěšně zvát nejen do muzeí a galerií, ale také do ulic, kaváren a restaurací a podporovat tak příjemnou atmosféru města.

2) HaDivadlo - Rybova mše vánoční - veřejná generálka v Alfa pasáži
za příjemné pozvání kohokoli, kdo šel kolem, ke společně sdílenému mimořádně emocionálnímu prožitku.

3) 100 000 LET SEXU - Špilberk, výstava
za nadhled a jasnozřivost pracovníků Muzea města Brna nejen při organizaci této unikátní výstavy, ale také při jejím obohacení o dalších devadesát artefaktů, je to výstava, která vznikla před pěti lety v Holandsku a Brno je jediným českým městem, které tuto putovní kolekci vystavilo.

Žádné komentáře: